Kılıçdaroğlu'dan Savcı Sayan'a: 'Ucuz kahramanlık yapıyorlar'

Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemek isteyenlere, 'Ucuz kahramanlık yapıyorlar.' dedi. Açıklama, Savcı Sayan'ın, "Faturasını ödeyeceğim." sözlerini akla getirdi.

Kılıçdaroğlu'dan Savcı Sayan'a: 'Ucuz kahramanlık yapıyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. 

"HALA NEDEN YAPTIĞIMI KAVRAYAMAMIŞLAR"

Bazı AK Partili ve AK Parti’ye yakın isimlerin, kendisinin elektrik faturasını ödeyeceğine dair açıklamalarda bulunmasını ‘ucuz kahramanlık’ olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Elektrik borcu olanların faturalarını birileri ödeyebilir. Bana bazıları, AK Parti’ye yakın olan bazı isimler, biz sizin elektrik faturanızı ödeyelim diye ucuz kahramanlık yapıyorlar. Halâ ne yaptığımı kavrayamamışlar, halâ niçin yaptığımı kavrayamamışlar. Ben elektrik faturamı öderim. Son derece düşük bir rakam. Ama elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlar var. Bundan haberleri yok.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu göndermesi, dün akşam Ağrı’da Ülke TV’nin gerçekleştirdiği En Sıradışı programında, Savcı Sayan’ın açıklamasını akla getirdi. Savcı Sayan, dün akşam, “Mansur Yavaş’ın askıda fatura modeline katkıda bulunup Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödeyeceğim.” demişti.

“KARARI EŞİMLE ALDIK, BİR HAFTA DAHA SÜRDÜRECEĞİZ”

Ayrıca, eşiyle birlikte aldıkları kararı sürdüreceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, dün akşam elektriksiz geçen saatlere dair şu bilgileri verdi:

“Genel merkezden normal bir saatten çıktım ve geldim. Eşim elektriklerin kesildiğini öğleye doğru bildirmişti. Komşularımız bir tüp ve aydınlatma aracı getirmişlerdi. Ben de küçük fenerleri yanımda getirdim. Karanlıkta evi aydınlattık. Saat 21.00’da kamuoyuna bir açıklama yaptım. Eşim evden çıkarken medyaya açıklama yapmıştı. Açıklamadan sonra aşağıya indim. Sonra geldiğimiz nokta şu; akşam oldu, tüm komşularıma teşekkür ederim. Akşam yemekler, pastalar göndermişlerdi. Güzel bir koşu dayanışması örneği de sergilediler. Hatta onlar lambalarını söndürmüşlerdi. Eşim onlara lambalarını açmalarını söyledi. Çünkü bu bireysel bir duruştu. Dolayısıyla çok güzel bir atmosfer oldu bizim açımızdan.”

“BİR HAFTA SONRA ÖDEYECEĞİZ, AMACIMIZ MİLYONLARIN SESİNİ DUYURMAKTI”

“Bankaya otomatik ödeme talimatı verdik. Eşim ve ben evde yalnız kalıyoruz. Çok fazla fatura gelmiyor. Bin küsur Lira geldi. Bizim elektrik faturasını ödeyememe gücümüz yok. Biz ödeyemeyen milyonların sesi olduk. Eşimle oturduk karar verdik, o kararı uygulamaya koyduk. Bir hafta sonra faturayı ödeyeceğiz tabi ki, amacımız elektrik faturasını ödeyemeyen 4 milyon insanın sesini duyurmaktı.”

Bakmadan Geçme