Kılıçdaroğlu : 'Bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan." dedi

Kılıçdaroğlu : 'Bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklamalara Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Burada , CHP Genel Başkanı'nın başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Erdoğan açıklamalarına resmi sosyal medya hesabı üzerinden devam etti.

Erdoğan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Bizim hayalimiz olan ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir.İnşallah 2023’ten sonra böyle bir anayasayı da konuşacağımız iklime hep birlikte kavuşacağız. Hatta bununla kalmayalım, kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu güçlendirerek geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım.

Böylece CHP’ye 14 yıl sonra üzerindeki utanç lekelerinden en azından birini temizleme fırsatı tanıyalım. Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemelerle hamdolsun artık kalmamıştır.

Geçmişte bu ülkede böyle utanç verici bir mesele yaşandıysa bunun tek müsebbibi Kılıçdaroğlu’nun temsil ettiği CHP zihniyetidir, faşizmidir."

Erdoğan’ın bu paylaşımı üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.”

Bakmadan Geçme