Kiev'de 2 apartman top mermisiyle vuruldu!

Rus birlikleri tarafından yapılan top atışları, Kiev'in Podolskiy semtinde 10 katlı bit apartmanı ve Svyatoşinskiy'de 16 katlı apartmanı vurdu.

Kiev'de 2 apartman top mermisiyle vuruldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus birlikleri tarafından  gerçekleştirilen saldırıda bir apartman daha ağır hasar gördü.Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından  yapılan açıklamaya göre, bugün Rusların düzenlediği saldırılar esnasında top mermisi, başkent Kiev’in Podolskiy semtinde bulunan 10 katlı apartmana isabet etti. Saldırı sonucunda apartmanın 1-5. katlarında yangın çıktı. Ağır hasar gören apartmandan itfaiye ekipleri bir kişiyi kurtardı. Bu sırada Kiev Devlet İdaresinin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, “Başkentte sirenler çalındı. Herkesin acilen sığınaklara gitmesini istiyoruz.” denildi.

16 KATLI BİNA TAMAMEN YANDI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rusların düzenlediği saldırılarda bir apartmana daha top mermisi isabet etmesi sonucu 16 katlı bina tamamen yandı, 2 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Rus birlikleri tarafından başkent Kiev'e gerçekleştirilen saldırı sırasında bir top mermisi de bu kez Svyatoşinskiy semtinde yer alan çok katlı apartmana isabet etti. Saldırı sonucunda 16 katlı apartman tamamen yanarken, 2 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasar gören binadan 27 kişi kurtarıldı.

Kiev Acil Durumlar Servisi Basın Sözcüsü Svetlana Vodolaga, Facebook hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bugün yerel saatle 04.22 ila 05.51'de başkent Kiev’e düzenlenen saldırıda 2 çok katlı apartman ile bir müstakil eve top mermileri isabet ettiğini bildirdi.

Bakmadan Geçme