Kemoterapi almak yerine bisikletle yollara düştüler

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan iki kadın, kanser hastalarına destek vermek için, Doğu Anadolu'ya bisiklet turuna çıktı.

Kemoterapi almak yerine bisikletle yollara düştüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bergamalı 50 yaşındaki bisiklet tutkunu Emine Aktürk ile arkadaşı Arzu Elibol, 18 Nisan'da kanser hastalarına umut vermek için çıktıkları bisiklet turu kapsamında Bitlis'e kadar ulaştı. 

2 arkadaş 57 günde 2 bin 500 kilometre pedal çevirerek, gittikleri yerlerde kanser hastaları ve bisiklet kulüpleri ile bir araya geldi. Ekip, Tatvan'da bisiklet topluluğu üyeleri tarafından karşılandı. 

"KEMOTERAPİ YERİNE İNSANLARA UMUT OLUYORUM"

2 yıl önce meme kanserine yakalanan 3 çocuk annesi Emine Aktürk, kemoterapi almak yerine bisiklet turu yaparak kanser hastalarına umut vermek için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Bu sayede kendini daha iyi hissettiğini ve moralini hiç bozmadığını anlatan Aktürk, hastalığının hafiflediğini hissettiği dönemlerde de bisiklet turları yaptığını belirtti.

Kanser hastalarına moral vermek ve hobilerinin insanları nasıl motive ettiğini göstermek amacıyla pedal çevirerek yola çıktıklarını dile getiren Aktürk, şunları aktardı:

"Bu turumuz 'sağlığın doğduğu şehirden güneşin doğduğu yere' adında bir farkındalık turu. Yol boyunca çok sayıda yerleşim alanını gezdik, tarihi ve doğal güzellikleri gördük, yeni insanlarla tanıştık. Bazı kanser hastaları arkadaşlarla görüşme imkanı bulduk. Bu turumuzda kanser hastalarının iyileşme sürecinde bisikletin ne kadar motive edici bir araç olduğunu da göstermek istedik. 57 günde Tatvan'a vardık ve buradaki bisiklet grubu üyeleri tarafından karşılandık. Yolculuk sırasında güzel deneyimlerimiz oldu."

Elibol da insanların belli bir yaştan sonra da gezebileceğini göstermek istediklerini ifade ederek, "Biz sıradan iki kadınız ve bisikletle geziyoruz. Bu turumuz çerçevesinde yaklaşık 2 ayda 2 bin 500 kilometre yol geldik. Herkes bu tür turlar düzenleyebilir veya buna benzer turlara katılabilir. Bugün Van Gölü sahilindeyiz. İlk kez burayı görüyorum ve muhteşem bir yer. Herkese tavsiye ediyorum, mutlaka gelip burayı görmeleri gerekiyor. Buradaki insanlar bizi çok iyi karşıladı. Her şey çok güzel. Teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bakmadan Geçme