Kemal Kılıçdaroğlu: '3 büyük şebeke insan kaçakçılığı yapıyor'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de üç büyük şebekenin arkalarına siyasî güç alarak insan kaçakçılığı yaptığını savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: '3 büyük şebeke insan kaçakçılığı yapıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye’deki göçmen sorununa dair açıklamalarda bulundu. Sınırda insan kaçakçılığı yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, bunu üç büyük şebekenin yaptığını ve arkalarına siyasî güç aldıklarını da öne sürdü. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“SİYASÎİ GÜÇ OLMADAN BU İNSANLARIN TÜRKİYE’YE GELMELERİ MÜMKÜN MÜ?”

“3 büyük şebeke bu organizasyonu yapıyor. Bu üç büyük şebeke aynı zamanda insan kaçakçılığının yanında, esrar, uyuşturucu kaçakçılığı da yapıyor. Siyasi gücü olmadan bu insanların Türkiye’ye 30’ar, 40’ar kişi göçmen sokmaları mümkün mü? Van’dan İran sınır kapısına gittim yetkililerle görüştüm. ‘Kaçak geçen var mı, hayır mümkün değil pasaportu olmayanları zaten almıyoruz dediler. Peki dağlardan bir karakol diğerini görüyor, kuş uçsa tespit ederler.’ dediler. Peki kuş uçsa tespit ediliyor da, nasıl oluyor da TIR’larla dorselerle bu insanlar nasıl geliyorlar Türkiye’ye?”

“TÜRKİYE GETTOLAŞTI”

Türkiye’nin bir kaçak istilası altında bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bu sorunun akılcı ve sağduyulu politikalarla çözülebileceğini belirtti. Özellikle bazı kentlerde tehlike arz edecek şekilde gettolaşma oluştuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz bir kaçak istilası altında. Bunu kabul etmek zorundayız. İnsanlarımızın mahallelerinde gerginlik artıyor, milletimiz burnundan soluyor. Gettolar oluşmaya başlıyor. Gidin İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Kilis’te, İzmir’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te gettolar var ve buralar bomba gibi, her an ne olacağı belli değil. Bu problemi sağ duyu ve akılcı politikalarla çözmek zorundayız. Aynı zamanda sorumlu bir siyaset yapmak zorundayız. Gerginliğin artırılmasının bu ülkeye hiçbir faydası yok.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak, sığınmacıları 2 yıl içerisinde gönderecekleri projelerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme