Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yaptığı ziyaret sonrası iki lider asgari ücret zammını değerlendirdi.

Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret yorumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberinde heyet Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkez binasında ziyaret etti. Görüşme sonrası Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti açıklamasını da değerlendiren iki lider çarpıcı ifadeler kullandı.

“ENFLASYONUN ALTINDA KALDIYSA ZAM, ZAM DEĞİLDİR”

4 bin 250 lirayı doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı’nın kendisi açıklıyor. Aslında geçmişte cumhurbaşkanları, başbakanlar asgari ücreti açıklamazdı. Bizzat kendisi açıklama ihtiyacını duyuyor. Burada da önem verdiği husus nispet. Bizim dış borcumuz var. Geçmişte Cumhurbaşkanımızın damadı bunu söylemişti. Siz dolarla mı maaş alıyorsunuz? Bu mukayeseler ister istemez yapılıyor. Eğer açlık sınırının altında kaldıysa bu yapılan zam, zam değildir. Enflasyonun altında kaldıysa zam, zam değildir. O günkü dolar kuruna göre geriye gitmiştir. Asgari ücretle çalışan vatandaşımızın zararı daha az olur umarım. Bu seçim yatırımı mıdır bunu kendisine sormak gerek. “

"TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR, TÜRK PARASI PUL OLDU”

Enflasyonun yüksek olduğu dönemde rakamların üzerine odaklanmak doğru bir yaklaşım olmuyor diyen Kılıçdaroğlu ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğer böyle giderse sorunlar çıkar. Biz uyarıyoruz. Kuru kuru bir eleştiri değil. Asgari ücretin üzerinden gelir vergisi alınmaması lazım. Oranı küçümsemiyoruz ancak dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz. Eğer sorunlar böyle devam ederse, önümüzdeki yaz Türkiye gıda kriziyle karşı karşıya kalırsa kimse şaşırmamalı. Yılbaşında 384 dolar alıyordu, şimdi daha az. Hiçbir asgari ücretli açlık sınırının altında kalmasın.”

Bakmadan Geçme