Kamu sözleşmeli personelin kadro teklifi yasalaştı

Kamu sözleşmeli personelinin kadrolaşmasına dair teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Kamu sözleşmeli personelin kadro teklifi yasalaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda 6. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte imza altına alınan, 13 Ocak 2023 tarihinde ise TBMM’ye sunulan, kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren 'Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar' ile '663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, kabul edildi ve yasalaştı.
AK Parti ve MHP ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve 175 milletvekilinin imzasıyla verilen kanun teklifi kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyum olarak görev yapanlar 30 gün içinde başvurmaları durumunda KPSS puanı ve sınavdan başarılı olmaları halinde memur kadrolarına atanacaklar.

28 KASIM 2022'DEN ÖNCE SÖZLEŞMELİ PERSONEL KAPSAMINDA ÇALIŞANLAR, MEMUR KADROSUNA GEÇMEYE HAK KAZANDI

Memur kadrosuna geçmek isteyenler başvurularını, kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde yapmaları gerekiyor.

Sözleşmeli sanatçılar yanında aynı veya benzer görevleri yerine getiren 4B kapsamında farklı mali ve sosyal haklara sahip olarak 1 yıldan az süreli ve mevsimlik hizmetler kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personeller de sürekli görev yapan sanatçılarla aynı statüye getirilecek.

Açıktan vekil ebe ve hemşire olarak görev yapan ve kanundaki genel şartları taşıyanlar, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde müracaat etmeleri durumunda, Sağlık Bakanlığı tarafından ebe ve hemşire kadrolarına atanacak.
 

Bakmadan Geçme