Kabine Toplantısı sona erdi İşte gündem başlıkları!

ürkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor...

Kabine Toplantısı sona erdi İşte gündem başlıkları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"En büyük zararı 28 Şubat'ın verdiği Mesleki Eğitim Sistemi'ni ayağa kaldırma çabamızla ülkemizin en önemli bir sorunun daha giderildiğini düşünüyorum. Gençlerin geleceklerini görebilmelerini sağlayacak Mesleki Eğitim Sistemi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu törende bir araya geldiğimiz sanayicilerin hedeflerimize inanma konusundaki gayretine, inancına şahit oldu. Önümüzdeki sene bu zamanlarda bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla milletimizin karşısına çıkacağız. Türkiye'nin büyüyerek dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediği bir dönemde mesleki eğitim konusunda atılan adım çok önemlidir. Türkiye BM'ye bağlı UNESCO tarafından hazırlanan Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne en çok eser kaydettiren ülkedir. Savunma Sanayii İcra Toplantısı'nda öncelik vereceğimiz huşuları belirledik, karara bağladık. Aydın'da hizmete soktuğumuz fabrika ülkemiz ekonomisine yılda 450 milyon dolarlık katkıda bulunacak."

ARNAVUTLUK ZİYARETİ

Başbakan Edi Rama ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirerek farklı alanlarda yedi anlaşma imzaladık. Daha sonra Arnavutluk Meclisi'nde milletvekillerine hitap etme fırsatı bulduk. Daha sonra en önemli eserlerden biri Ethem Bey Camii'nin açılışına katıldık. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak, programımızdaki işlerin takibini yapmak, yeni programlar geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İstikrar ve güven iklimini güçlendirerek, programlarımızı kararlılıkla uygulayacağız.

"KUR KORUMALI MEVDUATA KATILIM 163 MİLYAR TL"

"Küçük sarsıntılarla yerle yeksan olan Türkiye fotoğrafı geride kalmıştır. Kendi hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebiliyoruz. Son dönemde suni bir panik haliyle ortaya çıkan döviz dalgalanması hepimizin şahit olduğu bir olaydır. Açıkladığımız tedbir paketiyle panik havasını dağıttık. Ekonomimizdeki hedefleri engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

"PANİK HAVASINI DAĞITTIK"

"20 Aralık'ta panik havasını dağıttık. Kur korumalı mevduat milletimizden yoğun ilgi gördü. Kur korumalı mevduata katılım 163 milyar TL olmuştur. Küresel sınamalara karşı hazırlıklı dönemden geçiyoruz. "

YASTIKALTI ALTINLARI EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ"

"Yastıkaltı altınları ekonomiye kazandıracağız, kredi garanti fonu desteğiyle hazırlanan kredi paketinin hazırlığı devam ediyor KDV'de etkinliği, adaleti sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek ele alınıyor. Ülkemizin bir daha geçtiğimiz aylardaki dalgalanmaları yaşamamak için tedbirler alıyoruz. Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız. Ülkemize zarar verenleri kusura bakmasınlar, affetmeyeceğiz. Büyük ve Güçlü Türkiye'nin inşası yolunda sabrıyla, fedakârlığıyla bize destek veren her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde döviz mevduat hesapları hâlâ oldukça yüksek seviyede. Amacımız ülkemizi, yatırım, ihracat, cari fazla yoluyla büyütmek, böylece ortaya çıkacak artı değeri tekrardan insanlarımızın hizmetine vermektir. Türkiye'nin izlediği bu yol, şimdi pek çok ülke tarafından yavaş yavaş uygulanmaya başlamaktadır. Biz ülkemizi ekonomide hak ettiği yere getirmiş olacağız."

KORONAVİRÜS SALGINI

"Pek çok coğrafya omıkron varyantının etkisi altında. Ülkemizin bilim insanlarının geliştirdiği ve yine ülkemizdeki tesislerde üretimine başlanan TURKOVAC aşısı sayesinde kendimize daha güvenle bakıyoruz. Yakın gelecekte Türkiye dünyada bu alanda önde gelen merkezlerden biri haline dönüşecek. Eğitim-öğretim başta olmak üzere insanlarımızın mağduriyetine neden olacak gereksiz bir kısıtlamaya meydan vermedik, vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu dönemde de temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymayı, aşılarını tamamlamalarını önemle rica ediyoruz. Doktorlarımızla, hemşirelerimizle birlikte sayısı 1 milyon 200 bine ulaşan sağlıkçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Son dönemde vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Bunların da çözümü için gereken hazırlıkları yapıyoruz. Bu ülkenin insanlarının çözülmedik sorununu bırakmayacağız."

Bakmadan Geçme