Kabine Toplantısı sona erdi... Emekli bayram ikramiyeleri belli olmadı... 2B arazi sahiplerine müjde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamada bulundu. Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesinde gelişme olmadı. 2B arazi sahiplerine müjde...

Kabine Toplantısı sona erdi... Emekli bayram ikramiyeleri belli olmadı... 2B arazi sahiplerine müjde...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“FIRSATÇILARLA MÜCADELEYE HIZ VERİLECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Gıda zammıyla ilgili olarak fırsatçılarla alakalı gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve fırsatçılarla mücadeleye hız verileceğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

“Mevsim şartlarının sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi üzerindeki etkisini göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin sorunu kendi vatandaşlarının ihtiyacı olan buğdayı, eti, sebzeyi, meyveyi yağı, unu, sütü üretmek değildir. Allah’a şükür kendi insanımızın asla temel gıda maddelerinden mahrum bırakmayacak üretim kapasitesine sahibiz. Ama küresel sisteme entegre açık bir ekonomide sadece sizin kendi kendinize yeterli olmanızla iş bitmiyor. Çünkü elinizdeki ürünlerin bir kısmını ihraç ederken bir kısmını da alıyorsunuz. Küresel ticarette denge bozulduğunda fiyatlar fahiş bir şekilde artıyor. Bu süreçteki önceliğimiz en pahalı malın olmayan mal olduğu gerçeğinden hareketle vatandaşımızın temel ihtiyaç maddelerimize kesintisiz ulaşmasını sağlamaktır. Diğer taraftan insanlarımızın temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını yükselterek açgözlü bir kesim de vardır. Haksız kazanç peşinde koşanları takibe aldık. Serbest piyasa sistemi içinde bu tamahkarlarla mücadele ediyoruz. Ancak sorun çoğu kez hukuki değil ahlaki olduğu için çözümde zorlanıyoruz. Gelir artışına yönelik tedbirler yanında gereksiz paniklerin önüne geçecek, tamahkarları dizginleyecek önerilere hız vereceğiz. Sabırla bu dönemi inşallah geride bırakacak, ülkemizin mutlaka 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız.”

ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK ANA PLANI AÇIKLANDI

Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı açıklayan Erdoğan, “Ülkemizin üzerinde bulunduğu Avrupa, Afrika, Asya üçgeni bizim için ulaştırma alanında önemli fırsatlar barındırıyor. Bugün 12 milyar ton olarak gerçekleşen dünya ticaret hacminin 2030 da 25 milyar, 2050 yılında 95 milyar tona ulaşması bekleniyor. Dünyada ulaşıma yönelik talebin de 2050  yılında iki katına çıkacağı anlaşılıyor. Vicdan sahibi herkes ülkemizin ulaştırma alanında son 20 yılda attığı adımların ne kadar önemli olduğunu fark edecektir. Türkiye Londra’dan Pekin’e, Sibirya’dan Güney Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyanın lojistik süper gücü olma yolunda ilerlemektedir. Diğer ülkeler de en yüksek payı almak için yatırımlarına hız vermeye başlamıştır. Türkiye 5 ana sektörde yaptığı 172 milyar Dolarlık yatırımla bu konuda şimdiden mesafe kat etmiş bir ülkedir. Temel önceliğimiz ekonomimizin üretim gücünü desteklemek olmuştur. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye üretimini 1 trilyon Dolar’ın üzerinde artırmayı başarmıştır. Bu yatırımlarla milli gelirimize 500 milyar Dolar’dan fazla katkı sunduk.” dedi.

İŞ BAŞI EĞİTİMDE DÜZENLEME

Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda verdiği diğer müjdeler şu şekilde:

“İş başı eğitim programı kapsamında mevcut çalışmaları üzerinde ilave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 ya da 6 ay boyunca tüm ücretleri ile sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşe giren her bireye bir veya iki yıllık istihdam garantisi oluşturacağız.”

2 B ARAZİ ÖDEMELERİ 31 ARALIK’A UZATILDI

“Vatandaş ve kamu arasındaki mülkiyet çekişmelerine son vermek için başlattığımız 2 B arazileri ödemelerini 31 Aralık’a kadar uzattık.”

TARIM AMAÇLI KİRALANAN HAZİNE ARAZİLERİNDE DÜZENLEME

“Tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilerimize ecri misil bedelinin yarısına 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz hazine taşınmazlarında da başvuru süresini kaldırdık. 2022 başından itibaren 3 yıl süreyle hazine taşınmazı kullanan çiftçilerimize bu araziyi kiralama imkanı veriyoruz. 10 yıllık süreyi dolduranlar da satın alabilecek.”

ENERJİDE 100 BİN MEGAVAT SINIRI GEÇİLDİ

“Enerji gücünde 100 bin megavat enerji sınırını geçtik. Kurulu güç bakımından Avrupa’da 6, dünyada 14’üncü sıraya yükselttik. Bunun için 95 milyar Dolarlık yatırım yaptık. Karadeniz’de keşfettiğimiz ve inşallah önümüzdeki yıl kullanıma açacağımız Karadeniz’deki doğalgazımız da bir başka önemli müjdemizdir.”

Bakmadan Geçme