Joe Biden: DEAŞ lideri öldürüldü!

ABD Lideri Joe Biden, DEAŞ liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

Joe Biden: DEAŞ lideri öldürüldü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Başkanı Biden, 2019'da DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından dün düzenlenen operasyon ile mevcut örgüt lideri Ebu İbrahim El Haşimi'nin de öldürüldüğünü açıkladı. 2 düzine Amerikan komandosu ve 3 helikopterin görev aldığı operasyonda DEAŞ liderinin intihar yeleği ile kendini patlattığı belirtildi. 

2019'DAN BU YANA DÜZENLENEN EN BÜYÜK OPERASYON

ABD basını ise operasyonun 2019'dan beri düzenlenen en büyük DEAŞ operasyonu olduğunu, 2 düzine Amerikan komandosu ve 3 helikopter görev aldığını belirtti. ABD basını ayrıca DEAŞ liderinin intihar yeleği ile kendini patlattığını da ifade etti.

Dün ABD, İdlib'de bir F-16 savaş uçağı ve bir helikopter desteğiyle operasyon gerçekleştirmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, operasyonun başarılı olduğunu söylemiş, Amerikan tarafından can kaybının olmadığını ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda paylaşılacağını belirtmişti.

BAĞDADİ 2019'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ABD, Ekim 2019'da İdlib'te benzer bir operasyonla, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump Ekim 2019’da yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın eski lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ABD ordusunun düzenlediği operasyon sırasında bir tünelde üzerindeki intihar yeleğini patlatarak intihar ettiğini duyurmuştu.

Bakmadan Geçme