İş insanı Sedat Kılınç: 'Kandırırsanız sandıkta cevabınızı alırsınız'

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından partiden istifa eden iş insanı Sedat Kılınç, Bülten TV'ye konuştu...

İş insanı Sedat Kılınç: 'Kandırırsanız sandıkta cevabınızı alırsınız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, memleketi Kayseri’de katıldığı bir televizyon programında, “Zamlar milletin belini büküyor.” şeklindeki açıklaması üzerine partisi tarafından ihraç edilmek üzere disipline sevk edildi. Ardından Ersoy, partisinden ihraç edildi.

Kayseri MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan iş insanı Sedat Kılınç da, sosyal medya hesabından, Baki Ersoy’un söz konusu nedenden dolayı ihracına tepki olarak istifa ettiğini açıkladı.

Bülten TV’ye açıklamalarda bulunan iş insanı Sedat Kılınç, ülkede enflasyonun açıklanan rakamların üzerinde olduğunu, insanların siyasî söylemlere artık inanmadığını söyledi. Kılınç, “TÜİK enflasyonu yüzde 60 olarak açıkladı. Markette, pazarda fiyatlar yüzde 60 mı değişti? Bana göre enflasyon, yüzde 150. Böyle bir şey varken insanları nereye kadar kandıracaksınız? Markete gidince vatandaş görmüyor mu? Kandırırsınız, kandırırsınız sandıkta cevabınızı alırsınız.” dedi.

“BAKİ BEY İSTİFA ETMEMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ AMA KARARLIYIM”

İstifa kararından önce Baki Ersoy’la herhangi bir görüşme yapmadığını sorduğumuz iş insanı Sedat Kılınç, öncesinde Ersoy ile herhangi bir görüşme yapmadığını, kararının tamamen bireysel olduğunu  ifade etti. İstifasının açıklamasından sonra ise Baki Ersoy’un kendisine, istifa etmemesi gerektiğini ifade ettiğini söyledi. Kılınç, “Kendisi istifa etmemem gerektiğini söyledi ama ben kararlıyım. Baki Bey’in bu durumu beni rahatsız etti. Bu bireysel bir karardır. İstifa etmemem gerektiği konusunda aradılar ama ben istifamın arkasındayım.” diye konuştu.

“BİR BUÇUK AY ÖNCE ELEŞTİRDİĞİM İÇİN ELEŞTİRİLDİM”

Bir buçuk ay önce faiz artırımlarının zamanlamasının yanlış olduğunu söylediği için partisinden yine aynı şekilde eleştiri aldığını belirten Kılınç, “O açıklamam bir gazetede manşet olunca da partinin her kademesinden eleştiri almıştım. Ben bu eleştiriyi iş insanı kimliğimle yapmıştım. Ama daha sonra parti yönetiminden tepki gelmişti. O günde açıklamalarımın arkasında durmuştum. Bugün de istifamın arkasında duruyorum. Bu, tamamen bireysel bir karar ne Milletvekilimin ne de başkasının etkisi vardır.” dedi.

“MHP DE DEMOKRASİ DOĞRU İŞLEMİYOR”

MHP’de demokrasinin doğru işlemediğini vurgulayan Kılınç, şunları söyledi:

“MHP’de demokrasinin doğru işlemediğini düşünüyorum. Bu, benim kararım. Bir yanlışı gördüm ve sessiz kalmadım. Doğruyu söyleyenleri uzaklaştırmak çözüm değil. Siz doğruyu söylemeyince ya da doğruyu söyleyenleri uzaklaştırınca gerçek değişiyor mu? Gerçek belli; markete, pazara giden herkes ülkenin durumunu görüyor. MHP’nin de doğruyu söylemesi, eleştirmesi lazım. Yanlışları alkışlarsak, yanlışı yapanlar yaptıklarının doğru olduğunu düşünür ve yapmaya devam eder. Bunlar doğru şeyler değil, demokrasiye uygun şeyler değil. Doğruyu bulmak için eleştireceğiz ama tabi ki bunu hukuk çerçevesinde yapacağız. Bugün makul bir şekilde bunu eleştiren milletvekili ise ihraç ediliyor.”

“İŞ İNSANLARI ÜLKE EKONOMİSİNE GÜVENMİYOR”

Kılınç, ekonomik gidişata dair ise, “Bütün dünyada ekonomik bir daralma var ama bu ülkemizde daha fazla hissediliyor. En büyük neden ise yüksek enflasyon ve güven ortamının olmaması. İş insanları ülke ekonomisine güvenmiyor. Yarın ne olacak, nasıl bir karar çıkacak bilmiyoruz. Uzun vadeli projeler yok, kısa vadeli projeler var.” dedi.

“BANA GÖRE ENFLASYON YÜZDE 150, VATANDAŞ SANDIKTA CEVABINI VERİR”

Enflasyon rakamlarının TÜİK’in açıkladığı verilerin çok üzerinde olduğuna inandığını dile getiren Kılınç, “Yüksek enflasyonda dünya sıralamasında 6. ülkeyiz. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı yüzde 61, ama ENAG adında bir başka araştırma kurumu bunu yüzde 142 olarak açıklıyor. 1 puan sapma olur, 3 puan olur, 45 puan olur ama 85 puan fark çok fazla. Bu, hesaplanamayacak bir rakam mı? Burada bir problem var. Bunu söylemeyelim mi? Bu problemi tüm Türkiye biliyor, herkes biliyor, pazarda, markette alışveriş yapan vatandaş da biliyor. Markette, pazarda fiyatlar yüzde 60 mı değişti? Bana göre enflasyon yüzde 142 de değil, yüzde 150. Böyle bir şey varken insanları nereye kadar kandıracaksınız? Markete gidince vatandaş görmüyor mu? Kandırırsınız kandırırsınız, sandıkta cevabınızı alırsınız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Cemil Çakıroğlu 07 Nisan 2022 04:51

yanlışa yanlış diyemeyen mhp oy yok partiyi hapsetti bugun mhp ak partiye yaman masa iktidar olurdu ama vizyonsuz yaptı mhp yi şuan ak parti gidecek tam mhp parlıcaktı yazık halka yazık

Bakmadan Geçme