İran sınır hattında alınan önlemler genişletiliyor

Son dönemlerde düzensiz göçmen akınına uğrayan İran sınır hattında, geçişleri önlemek için duvar yapımı, kule inşası ve hendek çalışmaları hızla sürüyor.

İran sınır hattında alınan önlemler genişletiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye-İran sınır hattında, güvenliğin sağlanması, yasadışı geçişler ve kaçakçılık faaliyetlerini engellemek amacıyla inşa edilen 295 kilometrelik duvar yapım çalışması sürüyor. Van’ın Çaldıran ilçesindeki İran sınırından başlayan ve Ağrı Doğubeyazıt ile Hakkari Yüksekova’ya kadar uzanması planlanan duvar ve akıllı kule için çalışmalar devam ediyor. 

İRAN SINIRI-YÜKSEKOVA HATTI TAMAMLANDI

Yüklenici firmaların beton santrallerinde üretilen 3 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde ve 7 ton ağırlığında olan beton bloklar, hazırlanan zeminlere yerleştiriliyor. Yüksekova’dan İran sınır hattına uzanan 43 kilometrelik duvar çalışması tamamlandı. Güvenlik duvarına paralel olarak hendek kazıldı. Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki devriyeleri sıklaştırıldı. Sınır hattının güvenliği için 6 hudut taburu, 3 komando taburu, keşif ve komando bölükleri ve zırhlı araçlarla sağlanıyor. Yani yapılan çalışma kapsamında ayrıca 58 gözetleme, 45 haberleşme kulesinin alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı ve test aşamasına gelindi. Bölgede 64 kilometrelik kısımda 3 etap halinde modüler beton duvarı çalışması yapılıyor. Şu anda ikinci etapta 6 kilometrelik bölümde duvar çalışması tamamlandı. Kritik bölgelerde duvar, hendek, jiletli tel çekimine ağırlıklı olarak devam ediliyor. 12 sabit yol kontrol noktası, 8 bindirmeli kontrol noktası 65 şok yol kontrol noktasında düzensiz göçmen hareketlerini önlemek için kararlılıkla mücadele ediliyor. Mardin, Elazığ, Kars ve Muş’tan gelen komandolarla faaliyet yürütülüyor. Bölgede termal kameraların yanısıra İHA’larda görev yapıyor. Jandarma, polis ve sınır birliği İHA ve termal kameraların yardımıyla sınır güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Bakmadan Geçme