İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan haddi aşan uyarı!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Şırnak ve Hakkari'ye gitmemesi konusunda vatandaşını uyardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan haddi aşan uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari’ye gitmeyin uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce Redbull tarafından bir dağcıya yapılan uyarı bu defada İngiltere Dışişleri Bakanlığınca vatandaşa yapıldı. Bakanlık haddini aşan uyarıda vatandaşı Şırnak ve Hakkari’ye gitmemeleri konusunda uyardı.

Geçen aylar yaşanan bir olayda Redbull Türkiye yetkilisi Ozan Eyiboğa’nın, Hakkari'nin dağlarına gidip video çekerek kenti tanıtmak isteyen bir dağcıya, “Kaçınmanız gereken tek şehir Hakkari.” diye yanıt vermesi günlerce konuşuldu. Olayın bir benzeri bu defada İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile yaşandı. Bakanlık Şırnak ve Hakkari’ye gitmemesi konusunda vatandaşı uyardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşını Türkiye’ye yapacakları seyahatler konusunda uyardı. Bakanlık’tan yapılan duyuruda, İngiltere vatandaşlarına Türkiye’ye yapacakları seyahatler için tavsiyelerde bulunuldu. Duyuruda, İngiltere vatandaşlarına, Suriye sınırına 10 kilometre mesafedeki bölgelere ve zorunlu olmadıkça Şırnak ve Hakkari’ye gitmemeleri tavsiye edildi.

Bakmadan Geçme