İndirimli reklamlarda o ibarelere son !

Ticaret Bakanlığı'ndan indirimli satış reklamlarına düzenleme: 'Bedelsiz, ücretsiz' gibi tanımlamalar kullanılamayacak.

İndirimli reklamlarda o ibarelere son !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı,’Fiyat Bilgisi İçeren Reklamlar ile İndirimli Satış Reklamları ve Ticari Uygulamaları Hakkında’ kılavuz  hazırladı. Vatandaştan gelen şikayetler üzerine hazırlanan kılavuza göre makul masraflar haricinde artık ‘bedelsiz, bedava, ücretsiz’ ve benzeri tanımlar kullanılamayacak.

Kılavuzda yer alan bazı düzenlemeler ise şu şekilde:

  • Tüketicinin ödemesi gereken tüm, teslimat ve posta ücretlerinin fiyatla birlikte gösterilmesi esas olacak.
  • Tüketicinin açık onayı alınmadan ilave ödeme yükümlülüğü doğuran seçenekler kendiliğinden seçili olarak sunulmayacak ve bundan dolayı tüketiciden herhangi bir ödemede bulunması talep edilemeyecek.
  • Bir fiyat veya indirim reklamı, mağazadaki veya belirli bir kategorideki tüm mal veya hizmetler için geçerli olmadıkça ’net’, ‘tümü’ veya ‘her şey’ gibi ifadeler kullanılamayacak.
  • Genel fiyat indirimine ilişkin reklamlarda, mal ve hizmet kategorilerinin ve bunlarla ilgili fiyat indirimlerinin açıkça belirtilmesi gerekecek.
  • Kampanyaya dahil olan mal veya hizmetlerin ‘kış sezonu ürünler’, ‘…marka ürünler’, ‘mavi noktalı ürünler’,’2. Ürüne’ ve benzeri ifadelerle tüketicilerin anlayabileceği açık ve anlaşılır bir şekilde reklamlarda ayırt edilebilir olması gerekecek.
  • İndirimli satış kampanyalarına ilişkin reklamlarda ‘…e varan’, ‘…den itibaren’, ‘…e kadar’ ibaresine okunabilir büyüklükte yer verilecek.

Bakmadan Geçme