İlk teravih ne zaman, saat kaçta?

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk teravih ne zaman sorusunun cevabı da araştırılıyor.

İlk teravih ne zaman, saat kaçta?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peki; ilk teravih ne zaman, saat kaçta kılınacak? Evde tek başına teravih namazı kılınışı nasıl yapılır?

İlk teravih namazı 1 Nisan Cuma günü yatsı namazından sonra kılınacak. Böylelikle gece sahura kalkılacak ve 2 Nisan'da ilk oruç tutulmaya başlanacak.

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Teravih namazı Ramazan ayında yatsı namazının arkasından kılınan bir namaz olmaktadır. Bu namaz camide cemaatle kılındığı zaman genellikle 20 rekat olarak kılınmaktadır. Evde tek başına teravih namazı kılmak isteyen biri ise bu namazı 8, 10, 12, 14, 16, 18 ve 20 gibi farklı rekat sayıları ile kılması mümkün olmaktadır.

Teravih namazının kılınış şekli ise şu şekilde olmaktadır;

Eğer cemaatle kılınıyorsa ilk olarak yatsı namazının 10 rekatı kılınır. Daha sonra imam teravih namazına başlayacağını cemaate duyurur. Teravih namazına İmam ‘niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya’ diyerek başlar. Cemaattekilerinde imama uyarak niyet etmeleri gerekmektedir.

Niyet edildikten sonra iftitah tekbiri alınarak teravih namazına başlanır. Teravih namazı ikişer ve dörder rekatlar şeklinde kılınabilmektedir. Eğer teravih namazı ikişer rekat kılınacaksa son oturmada Tahiyyat, Allahümmesalli, Allahümmebarik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir. İki rekat değil de 4 rekat olarak kılınacaksa 3.rekata Sübhaneke duasını okuyarak başlamak gerekmektedir. Bu namaz ara verilerek de kılınan bir namaz olarak belirtilmektedir. Teravih namazının kılınması bittikten sonra vitir namazının kılınması gerekmektedir. Vitir namazı da kılındıktan sonra dua edilerek namaz tamamlanmış olmaktadır.

Bakmadan Geçme