İlham Aliyev: "Türkiye Karabağ'ı inşa ediyor"

Rize-Artvin Havalimanı açılışına katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 'Bugün öz memleketimdeyim.' dedi.

İlham Aliyev: &quotTürkiye Karabağ'ı inşa ediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasında birlik vurgusu yapan İlham Aliyev, Türkiye’nin yaptığı yatırımlarla günden güne geliştiğini söyledi. Aliyev, “Kardeş Türkiye günden güne güçlenir, gelişir. Bütün bunların temelinde, aparılan siyaset, aziz kardeşimin siyaseti vardır. Türkiye bugün dünyada söz sahibidir, ülke içinde de büyük projeler üretmeye kadirdir. Bunlar arasında insanlara hizmet eden projeler öne çıkmaktadır. Havalimanları, yollar, okullar; bütün bunları Türkiye’nin gelişmesini gösteren hamleler.” diye konuştu. 

Öte yandan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de değinen Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bu güzel törende Azerbaycan Cumhurbaşkanının iştirakı, Türkiye-Azerbaycan birliğinin tezahürüdür. Biz her zaman birlikteyiz, İkinci Karabağ Savaşı da bunu tüm dünyaya gösterdi. Savaşın sonuna kadar kardeş Türkiye halkı bizim yanımızdaydı. Savaşın ilk gününde sayın Cumhurbaşkanı kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Türkiye Azerbaycan’ın yanında’ demesi, bir çok ülkeye mesaj oldu. Azerbaycan halkı bu kardeşliği hiçbir zaman unutmayacaktır.”

“TÜRKİYE KARABAĞ’I İNŞA EDİYOR”

Türkiye’nin Karabağ’ın yeniden inşasında önemli rol oynadığının altını çizen Aliyev, “Bugün de Karabağ’ın imarı işinde omuz omuza beraber çalışırız. Birçok Türkiye şirketi, Karabağ’da imar işleriyle meşguldür. Bizim Türk kardeşlerimiz Azerbaycan’ın imarıyla ilgili öz işini görür. Biz dünya çapında en yakın ülkelerdeniz ve ülkelerimiz çok büyük sınavlardan geçti. Şuşa’da Türkiye-Azerbaycan arasında anlaşma imzalanması, dostluk ve arkadaşlığımıza müttefikliği ekledi. Bu, atalarımızdan bize mirastır.” dedi.

Aliyev, "Ben bugün kardeşimin memleketindeyim, kardeşimin öz memleketindeyim. Tüm Türkiye’yi tebrik ederim, yaşasın Rize, yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye-Azerbaycan birlikteliği.” diyerek sözlerine son verdi.

Bakmadan Geçme