Iğdır kayısı üretiminde Malatya'ya rakip olacak

Zirai dondan etkilenmeyen Iğdır'da, bu yıl kayısı rekoltesinin yüksek olması bekleniyor.

Iğdır kayısı üretiminde Malatya'ya rakip olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'dan sonra kayısı üretiminde önemli merkezlerden olan Iğdır'da bu yıl zirai don yaşanmaması rekolteyi olumlu etkileyecek. Iğdır bu yıl kayısı üretiminde, zirai don yaşayan Malatya ile rekabet edebilecek. 

4-REKOLTE 3 BİN TON DAHA ARTACAK 

Konuyla ilgili açıklamada  bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, geçmiş yıllarda 40 bin ton olarak gerçekleşen kayısı rekoltesinin bu yıl 3 bin ton daha artacağının öngörüldüğünü söyledi. 

Geçen yıllara oranla Iğdır'da kayısı üretim alanlarının arttığını belirten Yolcu, bu yıl zirai don yaşanmamasını üretici adına şans olarak değerlendirdi. Kayısı konusunda en büyük sorunlarının ilkbaharda gerçekleşen geç zirai donlar olduğunun altını çizen Yolcu, "Bu yıl don olayı yaşamadık. Dolayısıyla bu üretim sezonunda rekoltenin artmasını bekliyoruz." dedi. 

KAYISI İHRACATI ARTACAK 

Her geçen yıl artan rekoltenin gerek kentin gerekse üreticinin ekonomisine önemli katkı sağladığını anlatan Yolcu, "Tahminimize göre bu yıl üretimde 43 bin ton civarında bir rekolte oluşacak. Önceki yıllara ve geçen yıla göre rekolte artarak devam ediyor. Kayısı artık ihracata konu olan bir ürün olmaya başladı. Bu yıl da yine ihracat konusunda kayısının önce çıkacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme