İBB'den 'sağanak yağış' açıklaması: Devam edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın, 10 Temmuz Pazar saat 22.00'a kadar devam edeceği bildirildi.

İBB'den 'sağanak yağış' açıklaması: Devam edecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB'nin "İstanbul kontrol altında." ifadesini kullanarak yaptığı açıklamada; 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt, Haramidere’de 360 personelin çalışmalarına devam ettiği bildirilirken, Esenyurt bölgesinde metrekareye 123 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

“ SON 4 YILIN EN ŞİDDETLİ YAĞIŞIYLA KARŞI KARŞIYA KALDI”

Normal aylık yağışın 5 katının gerçekleştiği İstanbul'daki yağışa anında müdahale edildiğini ifade edilirken, "İstanbul, bu temmuz ayında son 4 yılın en şiddetli yağışıyla karşı karşıya kaldı. İstanbul’un genelinde İBB 3 bin 179 personel, 2 bin 23 araç ile sahada çalışmalarını sürdürüyor. 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt, Haramidere’de 360 İBB personeli çalışmalarına devam ediyor. Yollarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla 6 mobil büfe kritik noktalara yerleştirildi." denildi.

ÇÖZÜM MERKEZİ’NE BİN 100 İHBAR

Alo 153 Çözüm Merkezi’ne gece saat 01.30’dan, 14.30’a kadar bin 100 ihbar ulaştığı; bu ihbarların yoğun olarak Esenyurt, Sarıyer, Başakşehir, Şişli, Kağıthane ilçelerinden geldiği aktarıldı. Ağırlıklı olarak giriş katlardaki su baskınları ve yollarda meydana gelen su birikintileri nedeniyle ihbar alındığı açıklanırken; İBB ekipleri, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ ve AKOM tarafından kısa sürede müdahalede bulunulduğu söylendi.

ESENYURT'TA 3 KATI YAĞIŞ

Ekiplerin, Esenyurt'taki çalışmalarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İSKİ’nin, dere ıslah çalışmalarını gerçekleştirdiği Esenyurt bölgesinde metrekare başına 123 kilo yağış kaydedildi.  Yağışın en şiddetli olduğu anda 30 dakika gibi kısa bir sürede 35 kg yağış ölçüldü. Temmuz normaline göre metrekare başına 3 katı fazla yağış alan bölgede İBB ekipleri geceden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Gün boyunca yer yer şiddetini artıran yağmur, Başakşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Beykoz, Beylikdüzü, Sarıyer ilçelerinde etkili oldu. Unkapanı, Aksaray, İkitelli Yenibosna’daki alt geçitlerdeki ufak çaplı göllenmelere, anında müdahale edildi."

İSTANBUL'DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Yağışın, Anadolu yakasında Boğaz çevresi ile Avrupa yakası geneline etkili olduğu; en fazla yağışın Sarıyer, Büyükçekmece, Eyüpsultan, Şişli, ve Beykoz ilçelerinde kaydedildiği aktarıldı. Cumartesi gecesi başlayan kuvvetli yağışın, 10 Temmuz Pazar saat 22.00’a kadar devam edeceği bildirildi.

Bakmadan Geçme