HDP'li Semra Güzel toplantıya katılmadı!

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, saat 14:00'te başlayan Hazırlık Komisyonu toplantısına katılmadı.

HDP'li Semra Güzel toplantıya katılmadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen haftalarda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in,  ‘Sözlüm’ dediği PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıktı.  Fezlekedeki delil ve belgeleri incelemesi için Meclis’te oluşturulan Hazırlık Komisyonu ise bugün  saat 14.00’te toplandı. HDP'li Semra Güzel toplantıya katılmadı, onun yerine Filiz Kerestecioğlu'nun savunma yaptığı öğrenildi. Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyi inceleyen TBMM Hazırlık Komisyonu, karar için yarın toplanacak.

ANAYASA-ADALET KARMA  KOMİSYONU KARAR VERECEK

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığıyla ilgili Meclis’te oluşturulan Hazırlık Komisyonu çalışmalarını bu hafta tamamlayacak. Anayasa-Adalet Karma Komisyonu ise Hazırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporuna göre Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki kararını verecek. Güzel hakkında dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir  karar çıkması durumunda son söz Meclis Genel Kurulu'nda olacak.  Genel Kurul’da yapılacak oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkması halinde de Güzel ile ilgili iki ayrı dosyadan yargı süreci başlayacak.

GÜZEL HAZIRLIK KOMİSYONU'NDA SAVUNMA YAPMADI

Komisyonun önceki gün gerçekleşen toplantısında Güzel’in yerine HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin savunma yapmak istediği, ancak kendisinin de Hazırlık Komisyonu üyesi olması nedeniyle bu talebinin kabul edilmediği öğrenildi. Hazırlık Komisyonu, çalışmalarını tamamlayacağı güne kadar Güzel’in ya kendisinin gelip ya da yetki belgesi vereceği bir başka isim aracılığıyla savunmasını yapabileceği kararını da aldı.

Bakmadan Geçme