Gelecek Partisi seyyar satıcılar için çalıştay gerçekleştirecek

Gelecek Partisi, seyyar satıcıların sorunlarını konuşmak üzere, 'Sokak Ekonomisi Sorunları ve Çözüm Yolları' çalıştayı düzenleyecek. 

Gelecek Partisi seyyar satıcılar için çalıştay gerçekleştirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halka İlişkiler Başkanlığı tarafından, 2 Nisan Cumartesi günü Ankara Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan çalıştaya Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ ve çok sayıda akademisyen katılacak. 
Gelecek Partisi olarak seyyar satıcıların çalışma şartlarını ve koşullarını değiştirmek istediklerini söyleyen Özdağ, “Bu insanlarımızın kayıt dışı çalışmasındaki olumsuzlukları gidermek istiyoruz. Konuya dair bir kanun, yönetmelik, mevzuat bulunmamakta, bizler konunun acilen bir kanuna kavuşturulması çağrısı yapıyoruz. Bu insanlar belediyelerin insafına terk edilmiştir. Belediyeler zaman zaman zabıtalarla seyyar satıcılarımızı, işportacılarımızı zapt u rapt altına almak istemektedirler fakat bu sorun Türkiye’nin bir gerçeği. Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerimizden tutun sahil kentlerimize kadar, Büyükşehirlerimizden İzmir’imizden İstanbul’umuza, Ankara’mıza kadar bu insanlar evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Çalıştayımızda bu sorunlar ve çözümlerine dair yolları konuşacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme