Fatih Erbakan'dan TÜİK açıklaması: "Sadece iktidarın değil"

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan, TÜİK ile ilgili açıklamasında, 'TÜİK sadece İktidarın değil milletin kurumudur.' dedi.

Fatih Erbakan'dan TÜİK açıklaması: &quotSadece iktidarın değil"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti.

"TOPLUM TÜİK'E DE DEVLETE DE İTİBAR ETMİYOR"

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Erbakan, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına ilişkin sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bu kurumlar sadece iktidarın kurumları değil aynı zamanda ülkenin de devletin de kurumlarıdır. Ana muhalefet partisi lideri böyle bir ziyaret yapacağı zaman kendisinin kabul edilmesi, görüşülmesi insani olarak yapılması gereken budur. Maalesef kurumlar da sadece bir iktidar partisine endeksli hareket etme yoluna girmiş durumdalar. Maalesef enflasyonla mücadele kurumu gibi TÜİK’in bir görünüm vermesi ayrıca bizleri üzüyor. Gerçek enflasyonun bağımsız kuruluşlarca hesaplanan enflasyonun Kasım ayında yıllık enflasyon oranı olarak yüzde 58,65 olduğu bugün ifade edildi. TÜİK’in enflasyonuyla bağımsız kuruluşların, bilim adamlarının ortaya koyduğu enflasyon arasında böyle bir makas olması gerçekten de endişe verici ve toplumun da TÜİK’e ve devlet kurumlarına itibar etmemesi manasını taşıyor. Bu aslında her şeyden önce hepimizin sahip çıkması gereken, kurumlarımızın, devletimizin yıpranması ve hırpalanması manasına gelir. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmesi gerekir."

Bakmadan Geçme