Fahrettin Altun: '500 bin Suriyeli geri döndü'

Türkiye'nin göç politikası ile ilgili açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 500 bin Suriyelinin geri döndüğünü söyledi.

Fahrettin Altun: '500 bin Suriyeli geri döndü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Twitter hesabından açıklamada bulunan Fahrettin Altun, Türkiye’de göç politikası kapsamında herhangi bir düzensizliğe izin verilmediğini, Suriye’de güvenli hale getirilen bölgelere 500 bin Suriyelinin geri dönüş yaptığını söyledi.

Göç sorununa kalıcı çözüm bulma çabalarının karşısında duranları provokatörlük ile niteleyen Altun, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür, güçlüdür. Öncelikle kendi vatandaşlarımızın emniyet ve refahını artırırken, öte yandan bölgesel güç konumumuzu pekiştirecek, küresel aktör olma yolunda güçlü adımlarla ilerleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta İçişleri Bakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız, sınırlarımız içinde ve dışında göç konusunu yakından takip etmekte, gerekli tedbirleri almakta, herhangi bir düzensizliğe asla izin vermemektedir. Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşlerini sağlama ve soruna kalıcı çözüm bulma çabalarımızın karşısında duranlar şimdi de Soğuk Savaş dönemi psikolojik harp teknikleriyle provokatörlük yapmaktadır.  Türkiye, bu harekatları bir yandan terör örgütleri ve onların hamileriyle mücadele etmek, diğer yandan sınırlarımızın hemen ötesinde barış koridorları oluşturmak için hayata geçirmiştir. Nitekim sınır ötesinde özgürleştirilen bölgelere bugüne dek 500 bin Suriyeli geri dönmüştür. Türkiye, Suriye krizi başta olmak üzere bölgesinde yaşanan olağanüstü gelişmelere karşı aktif, istikrarlaştırıcı ve düzen kurucu bir rol oynamış, hem kendi güvenliğini teminat altına almış hem de gerçekçi ve insani bir göçmen politikası izlemiştir.”

Bakmadan Geçme