EYT'liler seslerini duyurmak için Maltepe'ye akın etti

EYT Federasyonu'nun çağrısı ile binlerce EYT'li bugün seslerini duyurmak için Maltepe'de toplandı.

EYT'liler seslerini duyurmak için Maltepe'ye akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT),  bugün saat 12.00'da Maltepe Etkinlik Alanı’nda miting için buluştu. Yıllar önce yapılan düzenlemeyle emeklilikleri için yaş sınırına takılan  vatandaş, mitinge yoğun katılım sağladı. Kalabalık "EYT sandıkta hesap soracak." sloganı attı.

Miting'te ayrıca "Edirne'den Kars'a, Jüpüter'den Mars'a eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa, duysun Ankara." sloganı hep bir ağızdan söylendi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız. Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe'de tek yürek olduk." ifadelerini kullandı.

Miting alanına katılan bir başka isim ise CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut oldu. Barut sosyal medyadan, "Emek ve alınterinin değeri için, hakları gaspedilen milyonlar için, EYT'liler haklarını alana kadar bizde meydanlardayız. Bugün İstanbul Maltepe'de, yarın her yerde olacağız. " mesajını yayımladı.

Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Ismail Yilmaztürk ise mitingi sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayımladı.

 Yılmaztürk’ün  konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Siz konuşun biz yaparız 

Hak  verilmez alınır

Bu mücadele görmezden  gelinemez

Emeklilik  hakkımız söke söke alırız."

Bakmadan Geçme