Erzurum'daki hayvan barınağında neler oluyor? İşte o iddialar ...

Bir sosyal medya kullanıcısının Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağına dair yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Erzurum'daki hayvan barınağında neler oluyor? İşte o iddialar ...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’a geldiğinde sokaklarda neredeyse hiç köpek görmediğini ve konuyla ilgili olarak esnafla görüştüğünü söyleyen kullanıcı oradan aldığı bilgiler doğrultusunda Erzurum’da yer alan hayvan barınağını ziyarete gittiğini ifade etti.

“NEFES ALACAK YER YOK, ADIM ATACAK YER YOK!”

Kullanıcın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

"Erzurum’a geldim. Sokakta neredeyse hiç köpek yok.Hangi esnafa sorsam, belediye topluyor, bir daha getirmiyor diyor. Erzincan da böyleydi.Erzurum barınağını ziyaret edeyim dedim öyleyse. Nefes alacak yer yok, adım atacak yer yok!”

Barınaklarda aynı zamanda kedilerinde yer aldığını belirten kullanıcı  “Bir barınakta bu kadar kedi neden bulundurulur?” diyerek bu durumuna tepki gösterdi.

Kullanıcı paylaşımlarına şöyle devam etti:

“KEDİLER KENDİ ARALARINDA HASTALIK YAYAR”

“Bir barınakta bu kadar kedi neden bulundurulur? Bunun yanlış olmadığını bilmeyen kaldı mı? Özellikle kediler kendi aralarında hastalık yayar. Toprak ister, güneş ister!"

Paylaşımlarında barınak çalışanlarıyla ilgili görüşlerine de yer veren kullanıcı, “Barınak çalışanları barınakta 5 veteriner hekim çalıştığını, köpekleri kısırlaştırıp aldıkları yere bıraktıklarını söyledi ancak Esnaf son haftalarda tüm canların toplandığını ve geri getirilmediklerini söyledi. Pitbull vb canların kafeslerinin bulunduğu yere girmek ise yasaktı. Çalışanlar, ziyaretçilerin bu alana girmesinin yasak olduğunu ve bu alanın Tarim Bakanlığı’na bağlı olduğunu söyledi. ” iddiasında da bulundu.

Kullanıcının paylaşımında yer alan diğer iddialar ise şöyle :

“Barınağın tam arkasında, Milas ve diğer birçok belediyede olduğu gibi ‘Atık Merkezi’ var. Atık merkezinin siyah küllerinin arkasından bu alana bakabildim…Çalışanlar kedilerin yazın kafeslerin önündeki bahçeye çıkartıldığını söyledi.Videodaki siyah can evde doğup büyümüş, ailesi tarafından barınağa terk edilmiş…”

Şimdi gözler Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden yapılacak açıklamada . 

Bakmadan Geçme