Erdoğan Miçotakis'le telefon görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le telefon aracılığıyla görüşme yaptı. İki lider birbirine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erdoğan Miçotakis'le telefon görüşmesi yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, önemli konular gündeme geldi. 

Erdoğan ve Miçotakis öncelikle, her iki ülkede yaşanan orman yangınları dolayısıyla karşılıklı olarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Türkiye’de orman yangınlarını kontrol altına aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın orman yangınlarıyla mücadelesine de katkı vermeye hazır olduklarını belirtti. Ekonomik ve ticari ilişkilere dair Ortak Eylem Planında yer alan mekanizma ve projeler noktasında ilgili kurumlar arasındaki toplantıların başlamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden  Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi çalışmalarında da yeniden işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. 

AFGANİSTAN KONUSU DA GÜNDEME GELDİ

Görüşmede Afganistan konusu da gündeme geldi. Ülkenin, bir kez daha kritik bir dönemden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da geçiş dönemi tesis edilemezse, zaten üst seviyelere ulaşan göç baskısının daha da artacağına, bu durumun herkes için ciddi bir meydan okuma teşkil edeceğine dikkati çekti. Afganistan ve İran’da gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erdoğan, İran’la sınırlarda ilave önlemler aldıklarını da ifade etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç konusunda iş birliğinin karşılıklı anlayış ve çıkarlara dayalı olarak ilerletilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme