Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Tıp Bayramı programında sağlık çalışanlarına müjde verdi.

Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı. Erdoğan sağlık çalışanlarına 5 başlıkta müjde verdi.

İşte o başlıklar...

SAĞLIKTA ŞİDDET CMYK'YA DAHİL EDİLDİ

"Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı işlenen kasten yaralama suçu CMYK kapsamında kataloğa dahil edildi."

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MESLEKİ SORUMLULUK KURULU OLUŞTURULDU

"Sağlık çalışanları ilgili mesleki sorumluluk kurulu oluşturuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun iznine bağlı olacak. Mesleki sorumluluk kurumu kararlarından dolayı çalışanlar idari ve mali açıdan mesul tutulamayacak."

EK ÖDEMELER MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİNE AYRILDI

"Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecek."

DÖNER SERMAYE YAPILMAYAN HASTANE KALMAYACAK

Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde genişletilecek. Sağlık personelinin döner sermayeden alacağı ek ödemelerde artış yapılacak."

ÜCRET İYİLEŞTİRMELERİ EMEKLİLİĞE DE YANSIYACAK

"Sağlık çalışanlarına yapılan ücret iyileştirmeleri emeklilerine de yansıyacak. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacak."

LİSAN MEZUNU SAĞLIK ÇALIŞANLARI 3600 EK GÖSTERGEDEN YARARLANACAK

"Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanları 3600 ek göstergeden yararlanacak."

Bakmadan Geçme