Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden  İzmir Marşı açıklaması

Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi geçen günlerde 21. Erciyes Üniversitesi Bahar şenliklerinde binlerce öğrenci tarafından  İzmir Marşı'nın okunduğu görüntülere yönelik açıklamalarda bulundu.

Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden  İzmir Marşı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi’nde pandemi sonrası yoğun isteği üzerine böyle bir aktivite gerçekleştirdiklerini dile getiren konsey üyeleri, "Erciyes Üniversitemizde pandemi dolayısıyla uzun süredir sosyal aktiviteden uzak kalan öğrenci arkadaşlarımızın yoğun isteği üzerine Erciyes üniversitesi üst yönetiminin bizlere verdiği destek ile Üniversitemizde 21. Erciyes Üniversitesi Bahar şenlikleri düzenlendi.Dört gün boyunca devam eden şenliklerde öğrenci arkadaşlarımız, sportif faaliyetler, yarışmalar, öğrenci kulüplerinin organize ettiği gösteriler ve son olarak da konserler ile final sınavları öncesi büyük bir moral depoladı. Şenlikler boyunca öğrenci arkadaşlarımız şenlik alanında sahne alan sanatçı arkadaşlara ve konserler öncesinde, sahnede yer alan etkinliklere katılmış, bu bağlamda birçok şarkı, türkü ve ecdadımız tarafından yazılan destansı mücadelenin sembolü niteliğinde birçok marşlarımıza da eşlik etmişlerdir." dedi.

Aynı zamanda İzmir Marşı’nın siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden konsey üyeleri şunları söyledi:

“İZMİR MARŞINI ‘DA SİYASET ÜSTÜ GÖRMEK GEREKİYOR”

Bunlar arasında yer alan Türk Gençliğinin, Milli Mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele ruhunu temsil eden İzmir Marşını ‘da siyaset üstü görmek gerektiğini herkese hatırlatmak isteriz. Ayrıca öğrencilerimizin ve gençliğimizin tarih boyunca süregelen coşkuyla ve ortak değerlerine gösterdiği sevgi ve saygıyla söylemiş olduğu İzmir Marşı’nın siyasete alet edilmesinden duyduğumuz rahatsızlığımızı da ifade etmek istiyoruz. Çünkü bu etkinlik öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde coşku ile eğlenmelerini amaçlamıştır. Erciyes Üniversitesi öğrencileri, siyasi görüş fark etmeksizin her daim milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanı, milleti ve devletinin yanındaki duruşunu dün olduğu gibi, bugün ve yarın da sergilemeye devam edecektir. Bizler İzmir Marşı’nı siyasi bir amaçla söylemedik. Türk Ordusu’nun Kurtuluş Savaşı’nda İzmir’e girişini konu alan İzmir Marşı hiçbir siyasi partinin değil; bu aziz milletin marşıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de hepimizindir."

21. Erciyes Üniversitesi Bahar şenliklerinde binlerce öğrencinin eşlik ettiği İzmir Marşı görüntülerinin sosyal medyada bir anda viral olmasının ardından bir açıklamada  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ’den geldi.

“ KİMSE BURALARDAN KENDİNE EKMEK ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN”

Özhaseki, Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) düzenlediği bahar şenliklerinde katılımcıların İzmir Marşı'nı söylemesinin muhalefeti heveslendirmeyeceğini belirterek, "Sene sonu gelmiş, imtihanları bitmiş, bunun da keyfini çıkarıyorlar. Bundan daha normal ne olabilir ki? Bu ortamda da isteyen marş da söylüyor, türkü de söylüyor. Kimse buralardan kendine ekmek çıkarmaya çalışmasın." dedi.

Özhaseki ‘nin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“HERHANGİ BİR MARŞ KİMSENİN DEĞİLDİR, HERHANGİ BİR MARŞI DA KİMSE SAHİPLENMESİN”

 "Herhangi bir marş kimsenin değildir. Herhangi bir marşı da kimse sahiplenmesin. İyi Parti çıkalı 3 gün oldu. İzmir Marşı çıkalı yıllar oldu, onlara ne oluyor? Niye böyle heveslendiler? Nihayetinde bütün marşları hep birlikte gür bir seda ile söyleriz. Şu anda 805 belediyemiz var, hepsinde etkinlikler yapılıyor. Hepsinde de gençler tabi ki uygun şekilde eğleniyorlar, keyif yapıyorlar. Sene sonu gelmiş, imtihanları bitmiş, bunun da keyfini çıkarıyorlar. Bundan daha normal ne olabilir ki? Bu ortamda da isteyen marş da söylüyor, türkü de söylüyor. Kimse buralardan kendine ekmek çıkarmaya çalışmasın."

Bakmadan Geçme