'Engelsiz CİMER' ve 'Kulak Ver' projeleri erişime açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Engelsiz CİMER' ile 'Kulak Ver' projesi erişime açıldı.

'Engelsiz CİMER' ve 'Kulak Ver' projeleri erişime açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, görme engellilere yönelik hazırladığı 'Engelsiz CİMER' ve sesli kitaplardan oluşan ‘Kulak Ver’ projelerini erişime açtı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, engelli vatandaşların tüm hak ve imkânlardan eşit biçimde yararlanabilmelerine, toplumsal hizmetlere, bilgiye, iletişim araçlarına ve mecralarına kolaylıkla ulaşmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Engelli bireylerin kamu kurumlarına erişimlerinin kolaylaştırılması ve toplumsal yaşamda fırsat eşitliğine tam anlamda kavuşmaları amacıyla Engelsiz CİMER Projesi'nin ilk ayağı olan görme engellilere yönelik uygulamayı devreye aldıklarını söyleyen Altun, bu kapsamda vatandaşın her türlü şikayet, talep, görüş, öneri, istek, ihbar, bilgi edinme ve teşekkür amaçlı başvurularını, CİMER üzerinden kolayca yapabileceğini vurguladı.

“CİMER, MİLLETLE DEVLET ARASINDAKİ ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Uygulama ile bu yıl yaklaşık 6 milyon başvuru yapılan CİMER'in, görme engelli vatandaşa daha etkin, hızlı, kaliteli ve güvenilir bir kamu hizmeti sunulmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Fahrettin Altun, şöyle konuştu:

"CİMER, milletle devlet arasındaki köprüyü güçlendirmeye ve engelleri kaldırmaya devam ediyor. Engelsiz CİMER Projesi ile görme engelli vatandaşlarımız kendilerine özel uygulama destekleriyle CİMER'e kolayca başvuru yapabilecek ve verilen cevap ile başvuru hareketlerini inceleyebilecek. Görme engelli vatandaşlarımız mevcut bilgisayarlarında kullandıkları ekran okuyucularla CİMER'e başvuruda bulunabilecek. Bir sonraki aşama olan işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor."

Önemli bir diğer çalışmalarının da ‘Kulak Ver’ uygulaması olduğunu anlatan Altun, "Sesli kitap platformu ile görme engelli bireyler, yayınlara kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek. Devreye aldığımız platformla yayınlarımızın farklı dillerde çevirileri de sesli kitap olarak erişime açılacak. Aynı zamanda bu platform üzerinden sesli betimlemesi yapılan kitaplarımıza da ulaşılabilecek. Bu çerçevede ilk olarak ülkemizin tanıtımının yapıldığı Türkiye'nin Sırları kitabımızın görsel içerikleri 4 farklı dilde sesli betimlenerek, görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Vatandaşlarımız sesli kitaplarımıza 'https://kulakver.iletisim.gov.tr' adresinden erişebilecek, ayrıca 'Kulak Ver' isimli mobil uygulamamız üzerinden yayınlarımızı dinleyebilecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, erişime açılan sesli kitapların, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Türkiye-Libya Mutabakatı, Turkey's Counter Terrorism Perspective, Türkiye'nin Doğu Akdeniz Stratejisi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Hakları ve İddiaları, Yukarı Karabağ'da 44 Günde Gelen Zafer, Engelsiz Erişim ve İletişim, Yüzyılın İşgali: Tek Taraflı Planların Gölgesinde Filistin, Preveze Deniz Zaferi ve Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimi olduğunu aktardı.

Bakmadan Geçme