Enes Kara haberini kaldıran Koca: 'Cemaatler nezdinde farklı emelleri var'

Enes Kara'nın intihar haberi yayından kaldıran Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca, 'Elazığ'ı karıştırmak ve cemaatler nezdinde farklı emeller gerçekleştirmek üzere spekülasyonlar yapılıyor.' dedi.

Enes Kara haberini kaldıran Koca: 'Cemaatler nezdinde farklı emelleri var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Günışığı Gazetesi’nin eski Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün’ün Enes Kara’nın intihar haberini yapmasından sonra, haber gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca tarafından yayından kaldırıldı. Faik Akgün’ün de yazı işleri müdürlüğü görevine son verildi. 

“SPEKÜLASYON YAPILIYOR”

Aynı zamanda Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı olan Nafiz Koca, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek, ulusal basının haberleri çarpıttığını ifade etti. Haberleri spekülasyon olarak değerlendiren Koca, “Elazığ’ı karıştırmak ve cemaatler nezdinde farklı emeller gerçekleştirmek üzere böyle spekülasyonlar yapılıyor. Bu haberler üzerinden Elazığ’ı ve ülkeyi kimsenin karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Koca, haberi neden kaldırdığını ise şu şekilde açıkladı:
“Ankara’dan bir arkadaşım aradı. Bana farklı bir süreçten geçtiğimizi ve bu tür haberlerle spekülasyon yapıldığını söyledi. Aynı zamanda Enes Kara’nın intihardan önce çekilen videosunda kız kardeşinin de benzer sorunlar yaşadığını ve aynı acıya neden olunabileceğini söyledi. Bunun üzerine haberi yayından kaldırmaya karar verdim.”

Bakmadan Geçme