Ekrem İmamoğlu böyle sitem etti

4 gündür yoğun bir kar mücadelesi verdiklerini söyleyen Ekrem İmamoğlu, 'Bu uyumu göremeyen gözü kör olmuş bazı yorumlar olsa da sadece gülüyoruz.' dedi.

Ekrem İmamoğlu böyle sitem etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM Merkezi’nde basına açıklamada bulundu. 4 günden bu yana yoğun bir kar mücadelesi verdiklerini söyleyen İmamoğlu, “Kamu kurum ve kuruluşlarının büyük çabasıyla bu tarihi süreci çok az sorun ve problemle aştık diyebilirim. En sıkı yol arkadaşlarımızın başında meteoroloji geliyor. Hem AKOM’daki arkadaşlarımız hem de Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün bize ışık tutan pozisyonuyla işi yönetme sürecimizi güçlendiren, anlık hatta saatlik anlamda güzel adımlar atmamızı sağlayan meteorolojiye teşekkür ediyorum.” dedi.

10 BİN ÇALIŞAN 2 BİN ARAÇLA MÜCADELE

10 bine yakın çalışan ve 2 bin civarında araçla karla mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden İmamoğlu, teknik detaylara dair şu bilgileri verdi:

“Dün akşam İstanbul’da 40 santimetre kar yağışı gözlendi. Bir anda en doğusundan en batısına kadar Sibirya’dan gelen kar kenti kapladı. Araç yoğunluğu bir ara yüzde 8’e kadar düştü. Bu anlık kar yağışında bu destek olmasaydı bunu yönetmesi güç olurdu. Bütünüyle vatandaşlarımızın bize dönük katılımları, uyarılarımızı uymaları çok önemliydi. bir önceki kar yağışında TIR ve kamyonların yarattığı sıkışıklıkların bu kez olmaması da çok büyük avantaj yarattı bize. Çünkü TIR’lara giriş imkanı verilse de büyük oranda geçiş imkanı verilmedi ve parklanmaları sağlandı. Bu bizim için büyük avantajı oldu. Günün sonunda 10 bine yakın çalışanımız 2 bin aracımızla İstanbul’da büyük bir mücadele verdik. 275 bin kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. 151 bin mobil malzeme dağıtımı sağlandı. Birçok noktada mobil tuvalet hizmeti sunuldu. Evsizlerin sayısı 973’e çıktı, hepsi misafir ediliyor. Sıcak yemeği banyosu tıraşı, sıcak yemeği karşılanıyor. Gerek duyulduğunda memleketlerine dönüşlerine kadar katkı sunduğumuzu belirtmek isterim. Sokak hayvanlarına desteğimiz sürmekte.”

YARIN DA DEVAM EDECEK

İmamoğlu yarın da devam edecek kar yağışı için hazır olduklarını, gece meydana gelecek don için de buzlama çalışması yapılacağını ekledi. Tüm mücadelelerine rağmen olumsuz bazı yorumlarla karşı karşıya kaldıklarına da değinen İmamoğlu, “Yarın itibariyle 5 günlük mücadeleyi vermiş olacağız. 35 yıllık İstanbul deneyimimde bu kadar yoğun kar yağının olduğu bir ortamda senkronize bir mücadele sürdürüldü. Bu uyumu göremeyen gözü kör olmuş bazı yorumlar olsa da sadece gülüyoruz. İnsanlarımız evlerinde kendi ortamlarında sağlıklı bir hafta sonu geçirdiler, hepsine minnet duyuyorum. Görmeme, duymama kabiliyeti gelişmiş, sadece kötü yorum konusunda kendini gelişmiş bazı dillere de Allah yardımcı olsun diyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşları, 39 ilçemiz, 10 binlerce emekçimize ve AKOM’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme