Ehliyet ve kimlik yenileyecekler dikkat!

Ehliyet ve kimlik yenilemek isteyen vatandaş gelişmelerini araştırıyor. Peki ehliyet ve kimlik yenileme yeni ücret belli oldu mu, ne kadar?

Ehliyet ve kimlik yenileyecekler dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kimlik ve ehliyet yenileme işlemlerinin artan ücretleri gibi para cezalarınında ücreti aratacak. Kimlik ve ehliyet yenilemede yeni ücretler belli oldu.

Peki ehliyet ve kimlik yenileme ücretleri ne kadar oldu? Son tarih ne zaman? İşte detaylar...

YENİ ÜCRETLER NE KADAR OLACAK?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt ücretleri, pasaport, ehliyet, trafik cezası ve diğer vergiler yüzde 122,93 oranında zamlanacak. A sınıfı ehliyet ücretleri 370 liradan 825,87 liraya, B sınıfı ehliyet ücretleri ise bin 116 ,90 liradan 2489,77 liraya yükselecek. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde Cumhurbaşkanının arttırma oranı yüzde 50 ve indirme yetkisi yüzde 80 civarında. Cezalarda açıklanan yeniden değerlendirme oranları değiştirilemiyor. MTV, ehliyet ve pasaport harçlarına gelecek zamlar kapıda. 6 aylık pasaport harcı 309,17 liradan 689,24 liraya çıkacak. 3 yıl süresi bulunan pasaport harcı bin 48 liradan 2 bin 337,95 liraya yükselecek.

YENİLEMEYENLERE PARA CEZASI

Eski tip sürücü belgelerini gerekli sürede yenilemeyen vatandaşların eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek. Geçerliliği olmayan eski tip sürücü belgeleriyle araç kullanan vatandaşlara kolluk kuvvetleri tarafından Karayolları Trafik Kanunu gereğince ‘geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanma’ cezası kesilecek. Yeni e sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli olacak. Diğer ehliyetlerde ise bu süre 10 yıl olacak. Sürücü belgesinin geçerliliğinin sora ereceği tarihler çipli ehliyetlerin üzerinde belirtilecek. Süre solduktan sonra yeni ehliyetler için başvuru yapılması gerekecek.

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

Ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31.12.2022'dir. Belirtilen tarihe kadar eski ehliyet kullanılabilir.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280+60 TL'dir.

Bakmadan Geçme