Doğubayazıt'ta esrarengiz olay... Evi cinler mi bastı?

Ağrı Doğubayazıt'ta yaşayan Süleyman Temel'in evi kendiliğinden yanıyor. 6 aydır evinin çeşitli yerlerinde yangın çıkan Temel, yetkililerden yardım bekliyor.

Doğubayazıt'ta esrarengiz olay... Evi cinler mi bastı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Doğubayazıt’ta akıl almaz bir olay yaşandı. Merkez Yeni Mahalle’de yaşayan, 4 çocuklu Süleyman ve Birsen Temel çiftinin 6 ay önce durduk yerde evlerindeki eşyalar yanmaya başladı. 6 ay boyunca aralıklarla devam eden yangın aile bireylerinin psikolojisini bozdu. Baba Süleyman Temel, yetkililere ulaşmaya çalıştı ancak sesini duyuramadı.

Seslerini duyurmak için, Bülten TV’ye ulaşan aile, evdeki yangının nedeninin araştırılması konusunda yetkililerden yardım bekliyor.

İLK YANGIN 6 AY ÖNCE ÇIKTI

Konuyla ilgili görüştüğümüz Anne Birsen Temel, 6 ay önce çıkan ilk yangını şöyle anlattı:

“Karne günü okula gittim, çocuğun karnesini aldım geldim kahvaltı edecektik. Yatak odasında demir askıda çocukların montları vardı. O montlar yanmaya başladı. Bir dakikanın içinde montlar kül oldu. Bilmiyorum onlar nasıl bir dakikada yandı. O gün durdu, aradan bir gün geçti, sonraki gün yine başladı. Sonra da bazı bazı devam etti. Ben mutfağa gidiyorum, mutfakta havlu asılı o yanmaya başlıyor. Bir bakıyorum başka yerde başka bir şey yanıyor. Komşular geliyor diyor, dışarıda çamaşırlarınız yanıyor diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.”

CİNLER Mİ BASTI?

Konuyla ilgili olarak, hocaya bile gittiklerini ama çözüm bulamadıklarını anlatan Birsen Temel, “Hocalara gittik. Cinler diyorlar, değişik şeyler diyorlar. Oradan bir çare bulamadık.” dedi.

“KIZIMIN BACAKLARI YANDI”

Çocukların da, kendilerinin de psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren çaresiz anne, “Evimiz gitti. Psikolojimiz bozuldu. Büyük kız çocuğum var liseye gidiyor onun psikolojisi hep bozuldu. Bir akşam uyuyor, uykudan kalkmış, baba ben yanıyorum diye. Yatağı tutuşmuş, onun bacakları yandı. Biz evde olmasaydık ev komple yanmıştı.” diye konuştu.

“TAŞINDIK, KURBAN KESTİK, MEVLİT OKUTTUK AMA İŞE YARAMADI”

Yangın çıktığında su, kürek, toprak ya da başka bir eşya ile vurmak suretiyle yangını söndürmeye çalıştıklarını söyleyen Birsen Temel, bir kez de evden taşındıklarını ama orada da yangın çıkınca başkasının evine zarar vermemek için tekrar kendi evlerine döndüklerini belirtti. Birsen Temel, “Taşındık ama keşke taşınmasaydık. Orası kiraydı, adamın evi de yanacaktı. Sonra mecbur döndük. Taşınınca kurban kestik, mevlit okuttuk ama o da işe yaramadı.” dedi.

EVDE EŞYALAR DA KAYBOLUYOR

Ne yapacaklarını şaşırmış durumda olduklarını söyleyen Baba Süleyman Temel ise, yangın dışında evde çakmak gibi eşyaların da sürekli kaybolduğunu ifade etti. Temel, “Evde çakmak kayboluyor, bezler kayboluyor. Bizim ev ahşaptır. Tabanda tahtaların arasında buluyoruz. Mesela ben sigara içiyorum, önümde çakmak var. Başımı çevirince kaybolmuş oluyor. Bazen sabah kalktığımda param kaybolmuş oluyor.” dedi.

İTFAİYE EKİPLERİ DE YANGININ NEDENİNİ BULAMADI

Bir yangında itfaiye ekiplerinin de geldiğini anlatan Temel, “Geldiler bize rapor verdiler ama hasar tespitiyle ilgili. Yangının nedenini onlar da bulamadı. Biz zaten ne yapacağımızı şaşırdık. Psikolojimiz hepten bozuldu. Çocukların psikolojisi bozuldu. Aynı bahçede kardeşimin, babamın evi var ama onlarda yangın çıkmıyor.” diye konuştu.

DIŞARIDAN GETİRİLEN EŞYALAR YANMIYOR

Beyaz eşya dışında, yatak, yorgan, yastık, kıyafet gibi malzemelerin yandığını belirten Süleyman Temel, dışarıdan getirilen eşyaların da yanmadığını anlattı. Süleyman Temel, şunları söyledi:

“Bize ait olan şey var ya, nedense hiç affetmiyor, hepsini yakıyor. Arkadaşlarım 4, 5 tane sünger yatak getirmişler onlar yanmıyor. Dışarıdan gelen bir şey yanmıyor. Ben şu anda aynı bahçede hem erkek kardeşim var hem de babamın evi var. Onlara da dokunmuyor, bana dokunuyor. Bazen her gün yanıyor, bazen 20 gün duruyor tekrar yanmaya başlıyor. Biz de bıktık.”

“PSİKOLOJİMİZ BOZULDU, YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Doğubayazıt Belediyesi ile görüşebildiğini ancak yangının nedenini bulamadıklarını kaydeden Süleyman Temel, Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar ile ise görüşme sağlayamadığını ifade etti. Süleyman Temel, “Yıldız Hanım benimle görüştü, yardımcıları da görüştü. Ama onlar ev yapmak istersek o konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. Bizim evle ilgili sorunumuz yok. Yangın çıkmasını istemiyoruz. Kaymakamlığa da 4, 5 kez gittim ama korumaları görüştürmedi. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çoluk çocuk psikolojimiz bozuldu.” ifadelerini kullandı.

Daha önce çıkan yangınlardan birinde itfaiye ekiplerinin verdiği hasar tespit raporu...

Bakmadan Geçme