Doğu'da 18 Mart Çanakkale Zaferi çoşkusu!

Elazığ, Şırnak ve Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlandı.

Doğu'da 18 Mart Çanakkale Zaferi çoşkusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Elazığ, Şırnak ve Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Elazığ Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Müftüsü Selami Aydın tarafından dua edilmesinin ardından, Garnizon, Harput Polis ve İcadiye Şehitliğine, Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin ve Belediye Başkan Vekili Sami Güzel karanfil bıraktı.

ŞIRNAK 

Şırnak Valiliği ahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

23. Piyade Tümen Komutanlığı Şehitlik Anıtı'nda devam eden törende de Vali Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Belediye Başkan Vekili İhsan Gören, Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

İl protokolü, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Vali Pehlivan, yaptığı konuşmada, 18 Mart'ta Çanakkale Destanı'ndaki ruhun bugün de sürdüğünü söyledi.

Şehitlerin emanetinin emanetleri olduğunu belirten Pehlivan, "Çanakkale Destanı imanın imkanı yendiği destandır. Çanakkale savaşmaya değil, ölmeye gidenlerin destanıdır." dedi.

Programa, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Milli Eğitim Ahmet Özdemir, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

BİNGÖL

Bingöl'de de düzenlenen program, Vali Kadir Ekinci tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulması ve karanfil bırakılmasıyla başladı.

Ekinci, il protokolü ile birlikte daha sonra şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktı, dua etti.

Ardından Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) ziyaret eden Vali Ekinci, burada şehit aileleriyle bir araya geldi.

Bakmadan Geçme