Doğu Anadolu'da doktor krizi büyüyor! Vatandaş şikayetçi

T24 haber sitesinin 'Türkiye'nin doğusunda doktor krizi' başlıklı haberi zaman zaman konuşulan bu durumu yeniden gündeme getirdi. Ancak o haber kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

Doğu Anadolu'da doktor krizi büyüyor! Vatandaş şikayetçi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün gündeme gelen 'Türkiye’nin doğusundaki doktor krizi' haberi sonrası Van sosyal medyada TT oldu. Öyle ki durumu haberi doğrulayan bazı kullanıcılar duruma sitem etti. T24 haber sitesinin ‘Türkiye’nin doğusunda doktor krizi’ başlıklı haberi zaman zaman konuşulan bu durumu yeniden gündeme getirdi. Kısa sürede sosyal medyaya taşınan haber sonrası durumu doğrulayan vatandaş yaşadıklarını dile getirdi.

Doğu illerinde ikamet eden vatandaş, illerde doktor sayısının giderek azalmasından ve özellikle Van’da yaşanan doktor eksikliğinden şikayetçi.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin doğusundaki kentlerde doktor sayısı azalıyor ve uzmanlık alanlarında doktor bulmak gittikçe zorlaşıyor. Van’da toplam nüfusları 250 bin kişiyi aşan Saray, Özalp, Bahçesaray, Başkale, Çatak ve Çaldıran gibi ilçelerde bulunan kamu hastanelerinde, kadın doğum uzmanı yok. Bu ilçelerde yaşayan hamile kadınlar ve hastalar, en az 70 kilometre uzaklıkta bulunan Van kent merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor ama Van’da bulunan bölge eğitim araştırma hastanesinde dahi günler sonrasına ancak randevu bulunuyor.”

Sosyal medyada birçok kez paylaşılan T24’e ait habere ise şu an ulaşılamıyor.

Bakmadan Geçme