Doğu Anadolu'da beyaza büründü

Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Tunceli'de bazı bölgeler karla kaplandı, etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu'da beyaza büründü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum'da dün akşam başlayan ve aralıklarla etkili olan kar, il merkezini beyaz örtüyle kapladı. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 2,9 derece ölçüldüğü kentte, yollarda buzlanma oluştu.Vatandaş sabah araçlarının üzerinde biriken karları temizledi, çocuklar ise kartopu oynadı.Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 19 santimetre ölçüldü.

"ŞEHİR 4-5 AY KAR ALTINDA KALACAK"

Vatandaşla Yavuz Bayram,  sabah uyandığında karla karşılaşınca sevindiğini belirterek, "Uzun süredir kar yağmıyordu ve nihayet yağdı. Artık şehir 4-5 ay kar altında kalacak. Her mevsim gibi kışın da ayrı bir güzelliği var." dedi.

ARDAHAN VE AĞRI'YA KAR YAĞDI

Yüksek kesimlerine kar yağan Ardahan'da da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi.Park halindeki araçların camlarında buzlanma meydana geldi.

Ağrı'da da dağlık bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Soğuk havanın etkisi altındaki kentte, araç camları buz tuttu, köyler kar yağışıyla beyaza büründü.

TUNCELİ'DE KAR KÜREME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Tunceli’nin Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde ise güne karla uyanan vatandaş, araçların üzerinde ve evlerinin önünde biriken karları temizledi. Bazı besiciler kar örtüsüyle kaplanan meralarda keçi ve koyunlarını otlatmaya çalıştı. Karayolları 86'ıncı Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için yollarda kar küreme çalışması başlattı.

KARS'TA SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

 Kars'ta kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı Kars'ta da iki gündür aralıklarla etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar ve yoğun sis sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde karla mücadele çalışması yürüttü.

Sarıkamış ilçesinde ise sabah saatlerinde yağan kar ile Sarıçam ormanları beyaz örtüyle kaplandı. Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 2'inci etap pistlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. İlçede vatandaş araçlarının üzerine yağan karı temizledi.

Bakmadan Geçme