Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali göreve başladı

Ağrı Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali görevine başladı.

Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali göreve başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı'nın 9 Mart tarihli onayı ile Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliğine atanan Mustafa Karali,  görevine başladı. Diyadin Hükumet Konağı bahçesinde ilçe protokolü tarafından karşılanan Kaymakam Karali, daha sonra Kaymakamlık toplantı salonunda tanışma toplantısı gerçekleştirdi ve kurum müdürlerinden ilçe hakkında bilgi aldı.

MUSTAFA KARALİ KİMDİR?

1991 yılında Rize ilinin Güneysu ilçesinde dünyaya gelen Kaymakam Karali, ilk ve orta öğrenimini Rize de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2014 yılında mezun olan Mustafa Karali, halen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Tezli Yüksek Lisans programında eğitimini sürdürmektedir.

2015 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 104'üncü dönem Rize Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 

Rize Valiliğinde İlk stajını tamamladıktan sonra Rize’nin Pazar ve Trabzon’un Sürmene ilçesinde refakat stajını icra etti. Daha sonra Sinop ili Türkeli ve Ayancık ilçeleri ile Trabzon ili Düzköy ilçesinde Kaymakam vekilliği yapan Karali, 2 Ocak 2017’de Torul ilçesinde kaymakam olarak göreve başladı. Karali, 9 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından, Diyadin'e kaymakam ve başkan vekili olarak atandı. 

Bakmadan Geçme