Davutoğlu asgari ücret hakkında: 'Bunun adı 'tırnakçılık'tır'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, asgari ücretin Dolar karşısında eridiğini savunarak, 'Bunun adı tırnakçılıktır.' dedi.

Davutoğlu asgari ücret hakkında: 'Bunun adı 'tırnakçılık'tır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 bin 523 Lira olarak belirlenen asgari ücretle ilgili açıklamaların ardı arkası gelmiyor. Bir açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’dan geldi.

Davutoğlu, asgari ücretin artmış olmasına rağmen, Dolar karşılığının azaldığını savundu. Asgari ücretin bin 425 lira artmasına rağmen Dolar olarak karşılığının 110 dolar azaldığına dikkat çeken Davutoğlu, “Asgari ücret 1.425 TL artarken karşılığı 385$'dan 275$'a düşmüş oldu. 1.425 TL verirmiş gibi yapıp milletin cebinden 110$ almanın adı 'tırnakçılık'tır.” dedi.

“YİNE ANLAMAMIŞLAR”

Asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırılmasının da yeterli olmayacağını savunan Davutoğlu, SGK işçi payının da kaldırılması gerektiğini ifade etti. Daha önce buna dair çok kez tavsiyede bulunduklarını hatırlatan Davutoğlu, “İktidara 1.5 yıl önce 15 Haziran 2020'de sadece vergiyi değil, SGK işçi payını da kaldırın demiştik, yine anlamamışlar.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme