Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya, Türkiye’nin bu zamana kadar yapılmış en büyük konut projesi olacaktır. Milletimiz sosyal konut projemize çok büyük bir teveccüh göstermiştir. Milletimiz sosyal konut projesine çok büyük bir teveccüh göstermiştir. Hükümetimiz ile yarışamayanlar ilk günden itibaren kampanyamızı karalamaya çalışmalarını üzüntüyle takip ediyoruz. Eser ve hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Uzun bir süre aynı arayışı sürdüreceğiz.

Yurtlarımızdaki yatak sayısını 182 bin yataktan 850 bin yatağa çıkartarak, hiçbir gencimizin eğitiminden mahrum kalmamasını istiyoruz. Hiçbir gencimizin barınma sorunu yüzünden eğitiminden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. Öğrencilerimizin barınma sorunlarını siyasi istismar aracı haline getirmek isteyenlerin dünyadan da Türkiye'den de haberi olmadığı açıktır. Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerimize vermiş olduğunuz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Beslenme yardımını aylık 1.800 liraya yükseltiyoruz.

Dünya ekonomik krizden savaşlara kadar pek çok sorunla boğuşurken hem içeride hem dışarıda güçlü bir duruş sergiliyoruz. Krizleri önceden görüp gereken tedbiri alma konusunda herkesin taktir ettiği birikime sahibiz. Son 8-9 yıldır kesintisiz yaşadığımız saldırılar, maruz kaldığımız oyunlar, önümüze konulan tuzaklar bizi böyle bir erken uyarı sistemini oluşturmaya ve etkin şekilde çalışmaya mecbur bırakmıştır.

Rusya Ukrayna savaşında her iki tarafla diyaloğumuzu sürdürerek pek çok başarıya imza attık. Ülkemizi kendi çıkarlarının bekçisi olarak görenler bu yeni durumdan rahatsız olsa da biz süreci Türkiye merkezli yürütüyoruz. Dış politika da dayatmayı kabul etmiyoruz."

Bakmadan Geçme