Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gezi 'nin ülkemize verdiği zarar 1 buçuk trilyondan fazla"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin istişare toplantısında, Türkiye'nin Gezi olaylarında ağır ve etkisi uzun süren ekonomik bedeller ödediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotGezi 'nin ülkemize verdiği zarar 1 buçuk trilyondan fazla"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Gezi olaylarına değinen Erdoğan, Türkiye'nin Gezi'de ağır ve etkisi uzun süren bedeller ödediğini söyledi. Erdoğan, "Gezi olaylarıyla başlayan ihanetlerin ülkemize ödettiği ağır bedeller olmasa bugün 1 buçuk trilyon doları bulan milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık." dedi.

"GEZİNİN ÜLKEMİZE VERDİĞİ ZARAR 1 BUÇUK MİLYARDAN FAZLA"

Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Devletin otobüsleri yakıldı, sokaklarımız ateşe büründü. Tüm bunları olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız yakıldı, camilerimiz yakıldı. Gezi mandalizminin ülkemize maliyeti 1 buçuk milyardan fazla. Türk ekonomisine verdiği zarar ise yüzlerce milyarı bulmaktadır. Bizim Gezi olayları konusundaki öfkemizin sebebi, kişisel değil; ülkemizin ve milletimizin halâ ödediği ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır. Halen mücadelesini verdiğimiz, siyasi ve ekonomik tuzakların pervasızca ilk sergilendiği yer olmasıdır. Türkiye’ye Türk milletine, Türk demokrasisine ve ülkemizin vizypon projelerine karşı aleni bir saldırının üzerini hiçbir güzelleme örtemez. Hiçbir süslü cümle 1 ay boyunca sokaklarda sahnelenen eşkıyalığı, yağmacılığı, kundakçılığı, küfrü, tacizi kapatamaz. Hiçbir romantikleşme çabası, insanımızn malına, mülküne, iffetine saldıran güruhun gerçek yüzünü gizleyemez, aklayamaz. 17-25 Aralık girişimiyle, 15 n Temmuz ihanetiyle, Gezi kalkışması arasında zerre kadar fark yoktur. Çukur eylemleri ile Gezi olayları arasında niyet olarak hiçbir fark yoktur. Ve bütün bunlarla beraber Gezi Olayları, tıpkı 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi demokrasimizi hedef alan bir vesayet girişimi olarak, milletimizin zihnine kaydolmuştur. CEHAPE ve Gezici ortaklarının feveranları, yalanlar üzerine kurdukları sahte tarih anlatımları bu gerçeği asla değiştirmeyecektir."

Bakmadan Geçme