Cumhurbaşkanı Erdoğan:" Enflasyon arzu etmediğimiz şekilde yükseldi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:" Enflasyon arzu etmediğimiz şekilde yükseldi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:" Enflasyon arzu etmediğimiz şekilde yükseldi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon hakkında yorumlarda bulundu.

"ÇALIŞANLARIN KAZANÇ SEVİYESİNİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Salgının emtia fiyatlarında ve küresel enerjide oluşturduğu artışlarla enflasyonun hiç arzu etmedikleri şekilde yükseldiğini söyleyen Erdoğan, “Çalışanlarımızı ezdirmemek için her konuda ciddi iyileştirmeler yaptık. Çalışanlarımızın kazanç seviyesini korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinin arasına gireceği çalışmaların başlatıldığını da söyledi.

TUİK'İN ENFLASYON AÇIKLAMALARI

Geçen günlerde TÜİK , Ocak 2022’nin yıllık ve aylık enflasyon oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yıllık enflasyon yüzde 48,69; aylık ise yüzde 11,10 olarak belirlendi. Enflasyon oranı için beklentiler yüzde 46,5 seviyesindeydi. Ancak açıklama, beklentinin üzerinde geldi. Ayrıca yıllık ÜFE de ocak ayında yüzde 93,53 olarak kaydedildi. Aylık ÜFE ise yüzde 10,45 olarak açıklandı.

Bakmadan Geçme