Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'yeni anayasa' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27'nci dönem 6'ncı yasama yılı açılış töreninde, 'yeni anayasa'ya vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'yeni anayasa' vurgusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ardından yaptığı konuşmasında, 6'ncı yasama yılında 'yeni anayasa' vurgusunda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile çok önemli bir reform gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, yeni sistemle; yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında birbirini destekleyen bir çalışma anlayışıı geliştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, "Geçmişte demokratik denge içinde değil de, yıkıcı rekabet içinde olan yasama, yürütme, yargı, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle birbirlerini destekleyen bir anlayış içerisinde çalışmaktadır." dedi. 

"İÇİMİZDE UKDE KALAN MESELE"

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin ardından, yeni anayasa çalışmalarını hızlandırmak istediklerini dile getiren Erdoğan, "İçimizde ukde kalan bir diğer mesele de, ülkemizi sivil ve demokratik yöntemlerle inşa edilmiş, kapsayıcı ve sade bir anayasaya kavuşturmaktır." diye konuştu.

2013 ve 2021'de yeni anayasa için samimi çağrılarda bulunduklarını, ancak çağrılarının karşılıksız kaldığını vurgulayan Erdoğan, "Yeni anayasa konusunda 2013 ve 2021 yılında yaptığımız samimi çağrılara cevap bulamadık. Yeni dönem meclisimizin, Türkiye'nin hakkı olan anayasaya kavuşturarak, darbe dönemlerinin son izlerini de sileceğine inanıyorum. Türkiye'yi vesayetin, darbelerin, baskıların, zulümlerin utancından; vatandaşlarımızı kökeni, inancı, kılık-kıyafet ve kültürü sebebiyle horlanmaktan beraber kurtaralım." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme