Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlıktan sonra eğitimde de müjde!

Dün 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde sağlıkçılara beş müjde veren Erdoğan, bugün Kabine Toplantısında eğitim alanında müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlıktan sonra eğitimde de müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne acıkan başlıklar şöyle:

"Eskiden Türkiye olarak kendi topraklarındaki vatandaşlarının can ve mal emniyetlerini sağlamakta zorlanıyorduk. Bugün ülkemizin adı, bayrağı, gölgesi sınırlarımız dışında bile umudun sembolü haline geldi."

"Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne karşı çıkanlar bunca zamandır ortaya kayda değer bir alternatif koyamadılar. Tek söyledikleri her şeyi eskisine döndürecekleri."

"Muhalefet aradan geçen bunca zamana rağmen anayasa ile ilgili olarak da ortaya bir metin koyamadı. Yönetim sistemi değişikliği ile ilgili olarak da yurt dışında hazırlanmış bir raporu ortaya koydular."

"Dünyanın hiçbir yerinde yönetim sistemleri durağan değildir. Değişen şartlara göre sürekli gelişmektedir. 2023 seçimleri sonrası milletimizle birlikte bu muhasebeyi yaparak daha iyiye yol yürüyeceğiz."

"Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Antalya Diploması Forumu'nun en çok ses getiren bölümü Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın Bakanımız Çavuşoğlu ile birlikte yaptıkları toplantı idi."

"Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu bugün Rusya'ya gönderiyoruz, yarın Moskova'da sonraki gün Ukrayna'da olacak."

"Uzunca bir zamandır yaşadığımız sayısız tecrübeyle biliyoruz ki ihtiyaç duyduğumuzda kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayamıyorsak bize kimseden fayda yoktur."

"Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı savunma sanayii başta olmak üzere stratejik alanlarda sahip olduğumuz üretim ve teknoloji gücü geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor."

Önümüzdeki Cuma günü açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü eser ve hizmetlerimizin tacı olacak. Bu yatırım ülkemiz adına iftihar verici bir eserdir. Bu projemizi de yap işlet devret modeliyle hayata geçirdik."

"Savunma sanayiinde yıllarca ortaya çıkan hizmetlerle dalga geçenlerle mücadele ediyoruz. Sakarya'daki Tank Paleti Fabrikası üzerinden kendi savunma sanayiine etmedik hakaret bırakmayanları unutmadık."

"Bugün herkesin konuştuğu İnsansız Hava Araçları'nı gömmek için konuşanların vatana ihanet içinde olduklarını daha iyi anlıyoruz."

"Kendi uçağımızı, silahımızı, otomobilimizi, yazılımlarımızı geliştirmemizi engelleyenlere bir kez daha izin vermeyeceğiz."

"Kendi potansiyelinin, gücünün, imkanlarının, önündeki fırsatların farkında olmayan bir ülke büyük adımlar atamaz. 2023 bu hakikatin de tüm boyutları ile enine boyuna konuşulmasına vesile teşkil edecek."

"Eğitim ve sağlık her zaman olduğu gibi bugün de önceliklerimizin en başında yer almaktadır."

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve özlük hakları başta olmak üzere verdiğimiz müjdelerin hayırlı olmasını diliyoruz."

"Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 90'lara çıkardık. Şimdi sıra okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına geldi."

"2022'de 3 bin yeni anaokulu ve 4 bin yeni anasınıfını hizmete almayı planlıyoruz. 5 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 90'a çıkardık."

"Yapılacak 3 bin anaokulunun 1000'i İstanbul'a yapılacak."

"Daha önceden 28 ilimizde 52 özel okulumuz bulunurken bu sayısı 81 ilimizde 135'e ulaştırdık. Bu yıl sonuna kadar 165 yeni özel eğitim anaokulu yaparak bu sayıyı 6 kat artıracağız."

"830 bin hektar alanın daha modern şekilde sulanmasını sağlayacağız. Özellikle açık sistemden kapalı sisteme süratle geçeceğiz. Birçok barajımız enerji bağlantılı olsa da sulama sistemine geçişin adımlarını atacağız."

"Sulamada verilen destekleri artıracağız."

"Küresel enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle elektrik maliyetlerinden dolayı çiftçilerimizi zorladığını biliyoruz."

"Finansman kolaylığı ile sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artıracağız."

"Meskenler için vergi istisnasına tabi kurulu güç rakamını 10 kilovat saatten 25 kilovat saate çıkardık."

"Çiftçilerimiz için hazine faiz destekli kredilerin üst liminiti artırıyoruz."

"Hayat pahalılığı karşısında her bir insanımızı korumak için bugüne kadar ücret artışından sosyal tedbirler ve vergi indirimlerini hayata geçirdik."

"Türkiye'nin bir asırdır mücadelesini verdiği gelişmişlik, kalkınmışlık, refah seviyesinin kenarında bulunuyoruz."

Bakmadan Geçme