Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'o öğrencilere' Gezi Parkı olayları benzetmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barınma sıkıntısı çektiğini iddia edip parklarda yatan öğrencilerin durumu için Gezi olayları benzetmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'o öğrencilere' Gezi Parkı olayları benzetmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son günlerde gündemden düşmeyen öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Bunların öğrencilikle alakası yok. Gezi Parkı’nın başka versiyonu.” dedi.

“DÜNYANIN EN FAZLA SAYIDA YURDUNA SAHİP ÜLKEYİZ”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye dünyanın en fazla sayıda kamu yükseköğrenim öğrenci yurdu ve yatağına sahip ülkesidir. Son zamanlarda bazı park, bahçelerdeki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Kendilerine göre güya, sözde öğrenci. Gezi Parkı'nın başka versiyonu. Kamu ve özel yurt sayıları İngiltere'de 550 bin, Fransa'da 365 bin, Türkiye'de ise 1 milyonu aşkın yurt kapasitesi ile açık ara birincidir. Bu yıl yurt başvuruları 624 bine yükseldi. Yapılan başvuruların 430 bini yurtlarımıza yerleştirildi. Yurtlarımızın kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Proje aşamasında olan yurtlarımızla 110 binin üzerinde yeni yatağı da öğrencilerimize sunacağız.”

FELAKETZEDE ÖĞRENCİLERE SORGUSUZ SUALSİZ BURS

Öte yandan, burs ve kredi oranlarına da değinen Erdoğan, “1 buçuk milyon öğrencimize burs ve kredi veriyoruz. Yangın ve sel felaketlerinden gelen öğrencilere yurtlarda öğrencilik verilmiş, kredileri bursa dönüştürülmüştür. Biz geldiğimizde yurtlarda kalan öğrencilerimize 45 liracık veriyorlardı, bunu 645 TL'ye yükselttik. Lisans için 650, yüksek lisans için 1300, doktora için 1950 Lira burs ya da kredi veriyoruz.”

Bakmadan Geçme