Cumhurbaşkanı Erdoğan: ' Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir'

Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada Terzi Fikri ile ilgili olarak, 'Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ' Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada 1979 yılında Fatsa Belediye Başkanlığı yapan Devrimci Yolcu Terzi Fikri (Fikri Sönmez) ile ilgili,  “Terörün belini kırdık. Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu'm çok ödedi çok. Artık böyle bir şey yok." dedi.

TERZİ FİKRİ KİMDİR?

1979’da Fatsa’da, CHP, AP ve MSP’nin iki katı oy alarak bağımsız belediye başkanı seçildi. Fatsa’yı halk komiteleriyle yönetmeye başladı. O dönemde fındık mitingleri gerçekleşti.  Çorum Katliamı sırasında Başbakan Süleyman Demirel tarafından “Çorum’u bırakın Fatsa’ya bakın.” ifadeleriyle hedef gösterildi. 12 Eylül askerî darbesine giden süreçte yapılan bir askerî operasyonla görevinden alınarak tutuklandı, 1985 yılında cezaevinde hayatını kaybetti.

Yorumlar 1
Erhan Papila 03 Ağustos 2022 10:08

Fikri Sönmez o koltukta göstermelik bir kişiydi. Belediye, Kemal Atasoy, Yusuf Atasoy ve Ahmet Özdemir tarafından yönetiliyordu. Ülkücülerin katliam fermanını bu üç kişi veriyordu

Bakmadan Geçme