Çorum Valisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamdaki fotoğrafını kaldırdı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, makamında yer alan Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırdı. Bu durum üzerine vatandaş 'Makamda Cumhurbaşkanı fotoğrafı zorunlu mu ?' sorusunu araştırmaya başladı.

Çorum Valisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamdaki fotoğrafını kaldırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çorum Valiliği tarafından yerel basına gönderilen e-postada, “Değerli basın mensupları, Sayın valimizin yeni makam fotoğrafı ekte gönderilmiştir, bilginize.” denildi.  Valilik Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü tarafından Vali Mustafa Çiftçi'in yeni fotoğrafında daha önce valilik makam koltuğunun arka fonunda yer alan Erdoğan’ın duvara asılı olan fotoğrafının kaldırılmış olduğu görüldü.

Peki makamda Cumhurbaşkanı fotoğrafı zorunlu mu ? İşte cevabı…

GENELGE GÖNDERİLDİ, TALİMAT VERİLDİ

Geçen yıllarda Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı kendisine bağlı tüm devlet kurumlarına bir genelge göndererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin, birimlerin girişlerine asılmasını istedi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasını taşıyan yazıda "Bakanlığımız merkez birimleri, bağlı kuruluşları, valilikler, kaymakamlıklar, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı binaları ve bunlara bağlı karakolların girişlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘www.illeridaresi.gov.tr’ adresinden ulaşılacak fotoğrafının kullanılması hususunda gereğini rica ederim.'' ifadeleri yer aldı.

Genelgede belirtilen kurumlar içerisinde 81 il valiliği haricinde Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AFAD) başkanlığı da yer alıyor.

Bakmadan Geçme