CHP'li Bakan Zafer Partisi'ne katıldı

Dışişleri eski Bakanı Şükrü Sina Gürel Zafer Partisi'ne katıldı.

CHP'li Bakan Zafer Partisi'ne katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri eski Bakanı Şükrü Sina Gürel, CHP’den istifa ederek Zafer Partisi’ne katıldı. Gürel’in rozeti, Genel Başkan Ümit Özdağ’ın da katıldığı rozet ile takıldı. 
Ümit Özdağ yaptığı açıklamada, “Adana Mutabakatını imzalayan hükümetin Devlet ve Dışişleri Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Gürel, Zafer Partisine katılmıştır.” dedi. 

“ŞAM İLE GÖRÜŞMELERİ BAŞLATIYORUZ”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ümit Özdağ, ‘Anadolu Kalesi’ projesiyle, Türkiye’de yaşayan 8 milyon sığınmacıyı ülkelerine göndereceklerini söyledi. "Bu çerçevede, Zafer Partisi olarak Şam hükümetiyle sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatıyoruz.” diyen Özdağ, parti yetkilileri ile Suriye Dışişleri Bakanlığının ilk görüşmeyi yarın yapacağını ve daha sonra Gürel başkanlığında bir heyetin diplomatik temas sürecini başlatacağını belirterek, bu sürecin çok taraflı diplomasiyle yürütüleceğini belirtti.

ŞÜKRÜ SİNA GÜREL KİMDİR?

1 Ocak 1950 İzmir doğumlu Şükrü Sina Gürel, 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Aynı Fakültede 1984’te Doçent, 1990’da Profesör oldu. Kıbrıs tarihi ve sorunu ile Türk-Yunan ilişkileri ve genel olarak Türk Dış Politikası sorunları ile ilgili dört kitabı, yurt içinde ve yurt dışında basılmış bilimsel makaleleri vardır. Hâlen Atılım Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim üyeliği yapmaktadır.
1995’te İzmir’den DSP milletvekili seçilen Gürel, 12 Temmuz 2002 tarihinden 18 Kasım 2002 tarihine kadar Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini de üstlendi. 20 ve 21. dönem İzmir milletvekilliği yaptı.

Bakmadan Geçme