CHP'den, Elazığ Stadyumu'ndaki isim değişikliğine tepki

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Elazığ Atatürk Stadyumu'nun adının Elazığ Stadyumu olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

CHP'den, Elazığ Stadyumu'ndaki isim değişikliğine tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Elazığ Atatürk Stadyumu'nun adının Elazığ Stadı olarak değiştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Nuhut, "Planlı, programı bir hafızasızlaştırma ve unutturma çabası içinde olanlara en iyi yanıtı yüce Türk milleti 14  Mayıs'ta verecektir. Bu ülkeden Atatürk'ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez." dedi.

Türkiye'de 50'ye yakın stat ve salondan Atatürk adının kaldırıldığını belirten Nuhut, "Yarım yüzyıl Türk sporuna hizmet eden Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yenileme işlemi sonrası isminden Atatürk adının kaldırılması kabul edilemez. 'unuttuk, yanlışlıkla oldu' gibi bahanelerin arkasına sığınılmasın. AK Parti iktidarı boyunca aralarında milli maçların da oynandığı  Antalya, Konya, Kayseri Afyon, , Bursa, Sakarya, Antakya, Rize, Giresun, Eskişehir'deki statlarımızdan Atatürk adını silmeye çalışmıştır. Son olarak da Elazığ Atatürk Stadı’ndan da Atatürk isminin kaldırılması, bu eylemlerin sistematik bir şekilde yapıldığının göstergesidir. AK Parti iktidarı son 22 yılda Atatürk’ün adını stadyumlardan, salonlara, etkinlik alanlarından havaalanlarına kadar her yerden silmek istese de milletin kalbinden silmeye gücü yetemeyecektir." diye konuştu. 

''AK PARTİ, 'BETON' RANTINI GÖZETİYOR''

Kenan Nuhut, AK Parti'nin statları yenilerken 'beton' rantını gözettiğini söyledi ve "Stadyumlar şehirlere ruhunu veren yapılardan biridir. Son dönemde spor tesislerini yenileme bahanesiyle beton ekonomisine hizmet eden, antrenör sayısı yetersiz, sporcu ile bağı olmayan yapılar inşa edildi. Statların merkezlerindeki kıymetli araziler yapılaşmaya açıldı. Oysa, kentin kalbindeki spor tesisleri insanların soluklandıkları alanlardı. Yeni stadyumlar sadece 15 günden 15 güne kullanılan atıl durumdaki yapılar haline geldiler. Bu planlı bir hafızasızlaştırma örneğidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün isimlerini taşıyan yapılar bağımsızlık mücadelemizin hatıralarını yaşatması açısından büyük önem taşımaktadır. 14 Mayıs seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçtan sonra Türk spor yönetimi de hak ettiği seviyeye çıkacaktır. 15 Mayıs’tan itibaren Türk sporu, milli değerlerine sahip çıkan, başarılarla dolu bir döneme girecektir."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme