Camilerde normalleşme süreci başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığından müftülüklere gönderilen yazıda, camilerde farz namazların normal saf düzenine göre eda edilebileceği bildirildi.

Camilerde normalleşme süreci başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgını kapsamında vatandaşların sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde gerekli tedbirlerin alındığı hatırlattı. Bununla birlikte cami ve mescitlerdeki saf düzenine ilişkin gönderilen yazıda Din görevlileri ve vatandaşlar tarafından konuya gereken hassasiyetin gösterilmesi nedeniyle salgın kaynaklı herhangi bir problemin yaşanmadığı vurgulandı.

Yazıda kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmadığı, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılandığı da vurgulandı.

Toplumun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmasının göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılmasının gerekli görüldüğüne işaret edilen yazıda, "Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazları normal saf düzenine göre eda edilebilecek." ifadeleri yer aldı.

Bakmadan Geçme