Bülten TV 1 yaşında…

16 Ağustos 2021 tarihinde yayın hayatına başlayan Bülten TV 1 yaşında…

Bülten TV 1 yaşında…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Doğu Anadolu’dan güncel haberler' sloganı ile 16 ilden yayıncılık yapan Bülten TV, bugün itibariyle 1’inci yılını doldurdu.

Geçen yıl 16 Ağustos’ta, ‘Kovid 19 aşısında 4. doz dönemi’ başlıklı ilk haberiyle yayın hayatına adım atan Bülten TV, merkezi Ankara olmak üzere, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Malatya, Muş, Kars, Şırnak, Tunceli, Van illerinden haberleri servis ediyor.

İletişim biliminde ‘haber çölleri*’ olarak tanımlanan yerleşim bölgelerinin başında yer alan söz konusu 16 ilde bölgesel yayıncılık yapmayı misyon edinen Bülten TV, çok yakında Ankara stüdyolarından IP TV formatından yayınlarına da başlayacak.

Bülten TV ailesi olarak, 1 yıllık süreçte desteklerinizi esirgemeyen siz değerli takipçilerimize teşekkür ederiz…

*HABER ÇÖLÜ NEDİR?

2000’lerin başında medyada dijitalleşme ile tartışılmaya başlanan ‘haber çölü’ tanımı, genel itibariyle bir yerleşim birimine dair çok az sayıda haber üretimi yapılmasını ifade ediyor. Az sayıda haber üretilmesinin yanı sıra, ‘özgün’ haber üretilmemesi anlamına da geliyor. Buna göre, bir yerleşim biriminin ‘haber çölü’ olarak tanımlanması için, orayla ilgili ya çok az sayıda haber üretilmesi ya da üretilen haberlerin benzer içeriklerde ve özgün olmaması gerekiyor.

Bakmadan Geçme