Bu da 'La Casa de FETÖ': bu yöntemde bile yakayı ele verdiler

FETÖ'cüler yakayı ele vermemek için La Casa de Papel'i taklit etti ama işe yaramadı. 'La Casa de FETÖ'cü 53 mahrem imam deşifre edildi.

Bu da 'La Casa de FETÖ': bu yöntemde bile yakayı ele verdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevli 53 örgüt mensubu ile bir mahrem imam deşifre edildi.

Operasyon kapsamında ByLock Çalışma Grubu'nca yapılan analiz sonucu "429945" ID numaralı ByLock hattının A.U'ya ait olduğu tespit edildi. Bu tespitin ardından her şey çorap söküğü gibi ortaya çıktı. Şüpheli A.U'nun, 54 kişinin bulunduğu "Pazarlamacılar" isimli ByLock grubuna üye olduğu ortaya çıkarıldı.

5 ByLock hattının kime ait olduğu tespit edildiği, ancak 49 kullanıcının gerçek kimliklerine ulaşılamadığı ilk operasyon sonrasında uzmanlar ByLock hatlarının profil ve yazışma içeriklerine yoğunlaştı. 

LA CASA DE PAPEL'DEKİ GİBİ ÜLKE ADLARINI RUMUZ OLARAK KULLANMIŞLAR

Ardından kullanıcılarıın  "La Casa de Papel" dizisindeki karakterler gibi rumuz olarak ülke başkentleri ya da başkentlerinden sonra en çok meşhur şehrinin adını kullandığı tespit edildi. 'Pazarlamacılar' adlı gruptaki kişilerin, Türkiye'nin büyükelçilik ve konsolosluk gibi dış temsilciliklerinde görev alan kişiler olabileceği tespit edildi. 

Başsavcılığın talimatıyla Ankara merkezli operasyonlarda yakalanan Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevli 53 örgüt mensubu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapıldı.

Bakmadan Geçme